10 millió fontot kínálnak egy pár cipőért

yeezy.JPG

200 fontért (kb. 75.00 forint) hirdette meg eladásra az ebay-en, most 10 milliónál jár, és még 5 nap hátra van abból az aukcióból, amin egy Kanye West által tervezett Nike Air Yeezy 2 Red October fantázianevű cipőt kínálnak megvételre. Ez a cipődesign az utolsó, ami a sportmárka és a rapper nemrégiben váratlanul felbontott együttműködéséből született.

A Nike február 9-én dobta online piacra a típust, és ahogy az várható volt, az összes pár percen belül elfogyott és a szerencsés (és élelmesebb) vásárlók már azelőtt elkezdték őket az ebay-en kínálni, hogy a Nike egyáltalán házhoz szállította volna a megrendelt cipőjüket. Egy aukció azonban különös figyelmet kapott az ebayezőktől: 10 órán belül 30 különböző licitálótól 84 licit érkezett, és olyan hihetetlen lépcsőkben emelték a cipő árát, hogy az jelenleg 10 millió fonton (3.727 milliárd forinton) áll.

auction.JPG

 

A fenti screenshot cikkünk közzététele előtt pár perccel készült. Az aukciónak február 16-án magyar idő szerint 19:31:55 másodperckor lesz vége. Az eladó, Brett Toogod a Twitteren azt írta, hogy ha tényleg összejön az üzlet, az egész összeget jótékonysági célra ajánlja fel. Szurkoljunk neki!

Van egy sanda gyanúnk, hogy Brett csúnya tréfa áldozata lett, de mindenesetre figyelemmel kísérjük a történetet.

UPDATE: 2014. február 11. 15:10.: az ebay törölte az aukciót, de most is számos Red October-re licitálnak 5-10 ezer fontért (180-370 ezer forintért). 

Hogy egy másik rapper, Macklemore velős szavait idézzük: "it's just another pair of shoes". Nézze meg a klipet, amiben elmeséli, hogyan jött rá, hogy gyerekként Phil Knight (a Nike alapítója) átverte! Érdemes!

Fotók: Nike
zene árverés sport divat luxus hírességek Twitter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.