Mercedesszel a hullámok között

mercedes-benz-surfboard01.jpg

A BBDO  kreatív ügynökség portugáliai irodája különleges ötlettel állt elő: ha már a Mercedes-Benz AMG úgyis szponzorautóval támogatja a 30 méteres óriáshullám meglovaglásáról híres amerikai szörföst, Garrett McNamara-t, miért ne gyárthatna neki egy "autót" az óceánra is?

mercedes-benz-surfboard04.jpg

Ebből az ötletből született meg a "tenger ezüst nyilaként" emlegetett csúcstechnológiás szörfdeszka, amelyet a Mercedes-Benz technikusai, mérnökei és tervezői még telemertiás rendszerrrel is elláttak. (A telemetria nagy távolságú adattovábbítást, távoli méréseket és vezérlést lehetővé tévő, vezetéknélküli kommunikációs rendszer.) A McNamara szörfruhájában lévő szenzorok adatait a deszka összegyűjti és továbbítja, így azokból a sportoló egész teljesítménye nyomon követhető és kielemezhető.

mercedes-benz-surfboard03.jpg

A deszkából mindössze négy példány készült, mind a világrekorder McNamara számára. 

mercedes-benz-surfboard02.jpg

Nézze meg mit művelt a 46 éves McNamara a portugáliai Nazaré Kanyon-ban egy héttel ezelőtt!

Fotók: BBDO Portugal
sport autó innováció luxus formatervezés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.