Graffitivel az emlőrák ellen

Graffiti-Mastectomies-1.jpg

Az AC Camargo Cancer Center brazil onkólógiai központ kezdeményezésére Sao Paulo szerte számos meztelen női felsőtesteket ábrázoló graffitiket "szabtak át". Az akcióval a mellrák elleni küzdelemre próbálják felhívni a figyelmet.

Graffiti-Mastectomies-3.jpg

Míg a képzőművészetben a női mellek ábrázolása mára általánosan elfogadottá vált a "nyugati" kultúrákban, az emlőrák, a nők legrettegettebb betegsége, és a maszektómia, az a műtéti eljárás, amelynek során a női mellet eltávolítják, gyakran még mindig tabunak számít.

Sokan azért félnek elmenni rákszűrésre, mert rettegnek attól az eshetőségtől, hogy kiderül betegségük, és az emlőmegtartó kezelések és operációk nem járnak sikerrel vagy a rosszindulatú emlődaganat kiterjedése, stádiuma nem tesz lehetővé más megoldást, mint az emlők eltávolítását.

Graffiti-Mastectomies-2.JPG

Az önkéntesek által maszektómia utáni műtéti hegeket kapott graffitikkel az aktivisták azt üzenik: a nő a melleltávolító műtét után is nő marad.

Nézze meg a "Festékkel a rák ellen" című kisfilmet!

Fotók és videó: AC Camargo
kampány tudomány emberek társadalom nők street art aktivista

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.