Shoppolt celebtetkók

tatoookatemoss.jpg

Hírességek a múltból és a jelenből egész testet beborító tetoválásokkal. Képzőművészeti szociális kísérlet az előítéletekről.

Bár a tetoválások viselői a 21. században talán már több toleranciára számíthatnak a társadalom "kivarratlan" többségétől, sőt, ahogy arról beszámoltunk néha már művészet számba is megy a test ilyen jellegű díszítése, azért még messze vagyunk attól, hogy pl. politikusokon vagy előkelőségeken elfogadottnak számítson a tetoválás. Pláne nem az egész testet beborító képek.

tattookennedys.jpg

tattoomarily.jpg

Cheyenne Randall ezt a tabut próbálja megdönteni Shopped Tattoos fotósorozatával, amelyben ismert politikusok, előkelőségek és hírességek testét varrja ki - Photoshoppal.

tattoopablo.jpg

tattoodiana.jpg

Ugyanolyan előkelőséget sugárzott volna Diana hercegnő, ha nyakát és karját színes tetoválások borítják? Lehetett-e volna szexszimbólum egy kivarrt Marilyn Monroe? Hitelesen hangzott volna az Imagine egy tetovált John Lennon-tól? És lehetne-e az amerikai elnököknek tetkójuk? (lent a fiatal Obama)

tattooyoungobama.jpg

Ön mit gondol? Művészet vagy barbárság? Mennyiben más ez, mint egy fülbevaló? Önben vannak előítéletek a tetováltakkal szemben?

tattoolanadelrey.jpg

tattookate.jpg

tattoo.jpg

tattoookatharinehepburn.jpg

tattooliz.jpg

tattoowinona.jpg

tattooiggy.jpg

tattoobobmarley.jpg

tattooaudreyhepburn.jpg

tattooaudrey2.jpg

tattoedwardnorton.jpg

tattooelvis.jpg

tattoobrad.jpg

tattoobrigittebardot.jpg

tattoobrucelee.jpg

 

tatooojohn.jpg

tattoolennon.jpg

tattoometallica.jpg

társadalom hírességek egyenjogúság tetoválás fotóesszé

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igen, elismerem, hogy eloiteletes vagyok a tetovalt emberekkel kapcsolatban, kiveve, ha olyan bennszulotteken van, akiknek a kulturajaban tobb ezer eve benne van. Ezek koze a kivetelek koze tartoznak meg a tengereszek es a maffiozok is: az o kulturajuknak is valamilyen szinten szerves reszet kepezi ez.

A legtobb europai (nyugati kultukorbe tartozo) divatbol, polgarpukkasztasbol esetleg feltunesi vagybol csinalja: szegeny annyira szanalmas, hogy nem tud mashogy kitunni az emberek kozul.

Eppen az bizonyitja az elmeletem helyesseget (marmint, hogy a tetoalas idegen az europai kulturatol), hogy szukseg van ilyen jellegu provokativ muveszeti alkotasokra aminek a celja a tetovalasok tarsadalmi elfogadasanak a novelese. Ezek szerint az emberek tobbsege nem fogadja el.

Ennyike.
Nincsenek előítéleteim a tetovált emberekkel kapcsolatban. Egyszerűen tudom hova soroljam őket.
(Természetesen a saját értékítéletem alapján, ami lehet, hogy másokat nem érdekel, de nekem viszont ez számít.)