Foulards d’Artistes, avagy a street art és a luxus találkozik

lv.jpgA Foulards d’Artistes projekt keretein belül szerencsés street art művészek nyomhatják rá bélyegüket a Louis Vuitton népszerű ikonikus selyemsáljaira. De vajon mennyire egyeztethető össze a lázadó street art ezzel a pazarló luxussal? Eladták magukat ezek a művészek, vagy a művészet népszerűsítése érdekében mindent lehet?

A francia márka kapcsolata a street arttal 2001-ben kezdődött, amikor szövetségre lépett Stephen Sprouse művész és dizájnerrel. A 2014 tavaszi-nyári kollekcióhoz most három elismert utcai művész készíthette el a saját stílusában a bestseller selyemsál egy-egy verzióját.

A chilei Inti az ősi andoki kultúrából merített iletet, így az ő sálján Viracocha inka isten naparca ragyog. A Sun Giant 795 dollárért kapható.

Louis_Vuitton_Inti_sun.jpg

Louis_Vuitton_Inti_sun_sqaure1.jpg

A másik tervező a párizsi graffiti művész, André, akit a "Mr A" karakter (a pálcikaember, akinek az egyik szeme helyett X van) tett híressé, így természetesen ez a figura került a 935 dolláros Mr. A Monogram sálra.

louis-vuitton-André_graffiti-800x497.jpg

louis-vuitton-André_graffiti_shawl.jpg

Végül pedig itt van Kenny Scharf kaliforniai festő és szobrász pszichedelikus dizájnja, ami a popkultúrát ábrázolja intergalaktikus környezetben. Valószínűleg ez lesz a fiatalok kedvence. A nagyon gazdag fiataloké, mert hogy a Cosmic Pop Giant Square sálat 795 dollár kifizetése után tekerhetjük a nyakunk köré.

Louis_Vuitton_Kenny_Scharf_galaxy.jpg

Louis_Vuitton_Kenny_Scharf_galaxy_1.jpg

kritika divat street art luxus haute couture

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.