Kínai kék-fehér sorscsapás

Calamityware-17-650x537.jpg

 Valami nagyon nem stimmel Don Moyer kék-fehér "kínai" porcelánjaival. 

A procelántípusok között mind hosszú hagyományának és történelmének, mind pedig egyedi megmunkálásának köszönhetően kiemelt helyet foglal el a kínai kék-fehér porcelán, melynek egyes darabjait a művészet remekműveinek, sokszor felbecsülhetetlen értékű kincseknek tartják.  

Don Moyer író és grafikus munkái valószínűleg nem fognak bevonulni a művészettörténetbe, mindenesetre számos rajongóra és követőre találtak már. A Calamityware tányérok annak rendje és módja szerint porcelánból készülnek, amelyeket klasszikus figuárlis és nonfigurális motívumokkal, hagyományos kínai jelenetekkel díszítenek a máz alatti kobaltkék festéssel. Eddig rendben is volnánk, bár ezek a tányérok nem lennének mások mint unalmas utánzatok.

IMG_3960.jpg

Ám ha jobban megnézzük őket, a kínaiak által előszeretettel alkalmazott szerencseszimbólumok helyett különböző sorscsapásokat találunk a tányérokon. Repülő majomhorda, zombi uszkár, egyszemű robot, UFO, óriáspolip és sikoltozó emberek bolygatják meg a békés kínai zen tájképeket.

moyer1.jpgA művész még a dédszüleitől örökölt egy kék-fehér kínai tányért, amelyre legyőzhetetlen késztetést érezve felrajzolt egy dinoszauruszt a tányér közepén lévő jelenet hátterébe. Ezek után nem volt megállás, sorra születtek a balsorsot ábrázoló kínai tányértervek, mígnem egy sikeres kickstarter projekt után az egész valósággá vált, így a szerencsések hamarosan megkapják az első szériás balsors tényérokat.

Nézze meg a galériában a tényérmintákat!

humor interior kickstarter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.