Sivatagi show

cinema4.jpg

Ismeri azt a viccet, hogy egy francia mozit épít a sivatag közepén? 

A Sínai-sivatag talán a legfurcsább hely egy mozi számára, amiről valaha is hallottunk. De ki az az őrült, aki ezt kigondolta? Nem tudni, csak annyit, hogy az ezredforduló táján egy (valószínűleg iszonyatosan betépett) francia turistának hiányérzete támadt az egyiptomi sivatagban. Úgy gondolta, kellene ide egy kertmozi, így hazautazott, és (hasonlóan betépett üzletemberektől) összeszedte a pénzt a startup projektjéhez.

cinema3.jpg

Megvette egy régi kairói mozi teljes berendezését és felállította a sivatag közepén, a helyiek legnagyobb elégedetlenségére.

cinema2.jpg

A moziban azonban soha nem vetítettek egyetlen filmet sem. A történet részletei homályosak, de állítólag az ünnepélyes megnyitón a mozi generátorait valaki megrongálta, így elmaradt a vetítés, és a mozit ezek után soha nem is próbálták újra beüzemelni. 

cinema1.jpg

A mára elhagyatott, elfelejtett projektet Kaupo Kikkas észt fotós fedezte fel újra és járt utána a történetének. Ami a legfurcsább, hogy nem nagyon lehet róla több információt találni az Interneten (márpedig ami a neten nem létezik...). Ha lehet tippelni, a francia észkombájn már nem él, hacsak nem tudta visszafizetni a pénzt a hitelezőinek...

cinema5.jpg

Még szerencse, hogy a Google Maps-en látszik, különben talán mi sem hinnénk el...azt hinnénk, egy vicc. Ha pedig az elveszett moziknál tartunk, olvassa el az elveszett Star Wars előfilmről szóló cikkünket, vagy nézze meg a Miki egér Vietnámban protest filmet, amit a Disney próbált meg nagy erőkkel eltűntetni.

Fotók: Derek Cave, Kaupo Kikkas
film bizarr átverés világjáró

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.