Térképek mindenféle ételből

USA_HL.jpg

Valaki már megint nem hallgatott az anyukájára, és az étellel játszott.

Ne játsz az étellel! Tegye fel a kezét, aki nem hallotta ezt gyerekkorában. Szerencsére Henry Hargreaves Új-Zélandról nem hallgatott az anyukájára (vagy ott nem is mondják ezt a gyerekeknek?), így a new york-i Caitlin Levin-nel együttműködve művészi térképeket készítettek a világ kontinenseiről és országairól élelmiszerekből. Valódi, ehető élelmiszerekből.

AFRICA_HL.jpg

A művészek az utazásaikból inspirálódva minden térkép megformálásához azt az ételcsoportot választották, ami az adott területre a legjellemzőbb. Így készült el India fűszerekből, Olaszország paradicsomból, Franciaorszag sajtból, az USA pedig kukoricából... "Ezek az ételek az egész világon egybeolvadtak az adott ország vagy terület kulturális identitásával", magyarázza Hargreaves.

CH_HL.jpg

Tehát ha jól megnézzük, a térképek egy fajta ételből (vagy ételcsoportból) készültek, és a részletezettséget a különböző előkészítési és "tálalási" módokkal előállított textúrákkal érik el a művészek. A lenti galéria alapján az jutott eszünkbe, hogy talán étel-upcyclingnak is hívhatnánk ezt a művészeti ágat.

A projekt újabb példája annak, hogy mennyi minden összekötheti az embereket...többek között az étel. Nekünk magyaroknak például mindennél többet mond a madártej, amely talán a dizájn által végre másoknak is értelmet nyerhet. (A disrupt egyik legnépszerűnn posztja.)

Nézze meg a videót arról, hogyan készültek ezek az ehető térképek!

 

térkép gasztro grafika upcycling

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.