Pulcsiból szoknyát

z.diysweatshirtsleeveskirt_done1.jpg

Folytatódik a fesztiválsorozatunk, az idei szezon nélkülözhetetlen lábzsákjai után most jöjjön egy csináld-magad hipszter pulcsiszoknya.

z.diysweatshirtsleeveskirt_done4.jpg

z.diysweatshirtsleeveskirt_done2.jpg

A pulcsiszoknyához szükséges alapanyagok: pamutpulcsi (a hosszára érdemes figyelni), cérna, gumiszalag a derekába (10-15mm széles), olló, gombostű, tű vagy varrógép...

diysweatshirtsleeveskirt_materials.jpg

Fordítsa ki és terítse le a pulcsit (1), majd vágja le az ujjakat egyszerűen függőlegesen (2), vágja fel a pulcsit mindkét oldalán (3) végül egyszerűen keresztbe vágja le a nyak- és vállrészt.

diysweatshirtsleeveskirt_step1.jpg

Ha túl szélesnek találja a pulcsi ujjait, karcsúsítsa őket (ez a lépés kihagyható). Ehhez tűzze meg őket a kívánt helyen gombostűvel (5), varrja el (6), majd vágja le a felesleges részeket, végül fordítsa vissza őket a színükre (7).

diysweatshirtsleeveskirt_step2.jpg

diysweatshirtsleeveskirt_step3.jpg

A következő lépésben az ujjakat a pulcsi két (még mindig kifordított) oldallapja, azaz a szoknya eleje és hátulja  KÖZÉ "befelé nézve" illessze be úgy, hogy a szoknya derékrészétől kb. 4-5 cm-rel lejjebb (attól függően milyen széles gumiszalagot választott) legyen az ujjak teteje (8). (Ez azért fontos, hogy legyen miből kialakítani majd a derékrészt. A cél az, hogy a kötőként használt ujjak majd pontosan a derékvarrás alatt kezdődjenek.) Tűzze meg és rögzítse az ujjakat (9, 10). Varrja végig a pulcsi mindkét oldalát.

diysweatshirtsleeveskirt_step4.jpg

Vágja le a felesleges részeket (11).

diysweatshirtsleeveskirt_step5.jpg

Következik a szoknya derékgumizása. Ehhez hajtsa vissza kb. 2.5 cm szélességben (attól függően milyen széles gumiszalagot választott) a szoknya felső részét a pulcsi visszájára, és varrja körbe (12). Csak egy akkora részt hagyjon szabadon a szoknya hátulján, hogy később biztostűvel a pontosan leszabott derékgumit be tudja fűzni (13, 14). Vigyázzon, nehogy megcsavarodjon fűzés közben. Ha körbeért, kb. 3 cm szélességben varrja egymásra a gumi két végét (15), majd zárja le a fűzőnyílást (16).

diysweatshirtsleeveskirt_step6.jpg

diysweatshirtsleeveskirt_step7.jpg

Fordítsa a színére a pulcsiszoknyáját, vegye fel, és örüljön neki, és küldjön nekünk róla képet, hogy mi is örülhessünk!

diysweatshirtsleeveskirt_step8.jpg

Megjegyezzük, hogy van az a fesztivál-állapot, amikor mindez egy nagyobb nyakkivágású pulcsiból tíz másodperc alatt szabás-varrás nélkül is elkészíthető. Egyszerűen csak bújjon bele, kösse meg, és ne foglalkozzon azokkal, akik szerint ez furcsa. Mi így szeretjük.

via Chic Steals

csináld magad divat újrahasznosítás ügyes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.