A bulldog a kislány legjobb barátja

lola19.jpg

Rebecca Leimbach kislánya, Harper születése napjától fotózza a gyerek kapcsolatát a család bulldogjával, Lolá-val, aki az évek alatt a kislány igazi társává, sőt, a legjobb barátjává vált.

Rebecca és férje sokáig vártak a kis Harper megszületésére. Miután a nőt évekig meddőséggel kezelték valóságos csoda volt a kislány megszületése, amit többszöri próbálkozások ellenére nem sikerült megismételni, azaz Harpernek nem született kistestvére.

lola3.jpg

Az édesanya elkeseredett és bűntudatot érzett amiatt, hogy nem tud Harpernek kistestvért, társat adni. Aztán egy napon rájött, hogy a társ mindig is ott volt...Lola személyében.

lola15.jpg

A duó első három évében készült fotók majdhogynem átlagosnak mondhatók: olyan képek, amiket minden szülő készít a gyerekéről és a kutyáról. Csak miután Rebecca rájött, mennyivel több ez egy egyszerű barátságnál Harper számára, kezdett el művészi portrékat csinálni a párosról.

lola13.jpg

A gyerekeknek sokak szerint egy házikedvenc a legjobb barát, egy pajtás, aki nem csak feltétel nélküli szeretet ad, de megtanítja a gyereket a barátságra, a felelősségre, lojalitásra és empátiára. Eközben a gyerek megtanul odafigyelni a körülötte élőkre (főleg, ha nincs testvére, mint Harper esetében), és megtapasztalja, milyen az, hogy vannak feladatai, amikért felelősséget kell vállalnia.

lola04.jpg

A legújabb kutatások szerint a társállatok nemcsak a lelki egészségre vannak hatással, de a kis (és felnőtt) gazdik fizikai állapotát is előnyösen befolyásolják. A finn Kuopio University Hospital kutatásai szerint például egyértelműen egészségesebbek azok a gyerekek, akik olyan családban nőnek fel, amelyben kutya van, mint azok, akik kutya nélkül cseperednek fel. A kutya-gyerekegészség közti összefüggés abból adódik, hogy az ebek oltásszerűen védik a gyerekeket: kis mennyiségben kóros baktériumoknak és csíráknak teszik ki őket, amire a csemeték szervezete válaszul felvérteződik komolyabb betegségek ellen. Emellett a kutya javítja a gyerekek stressztűrő képességet, segít relaxálni, koncentrálni, és javítja a fájdalomtűrő képességet is.

lola1.jpg

Ugyanakkor sokan idegenkednek a gondolattól, hogy a csecsemőnek egy kutyával kelljen megosztania a lakást. A "kutyaellenes" szülők elsősorban higiéniai okokra, fertőzésveszélyre hivatkoznak. Emellett az is elrettentheti őket, amit az utóbbi években a megharapott, kutyák által megtámadott gyerekekkel kapcsolatban olvasni, hallani a médiában. Ennek következtében évente sok száz addig kényeztetett, szeretetben nevelt kutyát adnak le menhelyekre, sintértelepekre azzal az ürüggyel, hogy "jön a gyerek". Ön mit gondol erről?

Ajánljuk még a témában a disrupt egyik legnépszerűbb cikkét, az "Ez történik, ha magukra hagyod a pitt bullokat" című posztunkat!

fotó kutya társadalom gyerekek állatok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.