Barbie babákkal a szépségideálok zsarnoksága ellen

barbie-wave-2-600x399.jpg

Ez Anette Thas ausztrál művész "Hullám" című tengerparti installációjának üzenete.

A 3500 darab meztelen Barbie babából készült Hullám az idei "Sculpture by the Sea" kiállítás perth-i helyszínének egyik műve. Anette Thas a babákat egy alumínium keretre rögzítette egy hatalmas hullám formájában. A nagyszabású szabadtéri kiállítást évente három helyszínen rendezik meg: Ausztrália tengerpartjain Sydney és Perth városában, illetve Dániában.

wave1.jpg

wave3.jpg

"A Barbie babák folyamatosan üzeneteket közvetítenek a kislányoknak", nyilatkozta a művész. "Ezért döntöttem úgy, hogy most én is babákat fogok használni." A szoborral a plasztikai sebészet és a szépségideálok zsarnoksága ellen tiltakozik Thas.

Nézze meg a többi, nőkről nem csak nőknek szóló cikkünket is!

wave4.jpg

wave2.jpg

wave5.jpg

Így készült. A babákat először is elő kellett készíteni, nem bántak velük kesztyűs kézzel

Majd rögzíteni a keretre:

 

játék gyerekek szobrászat installáció upcycling

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haha! De utálom ezeket a gnóm dögöket. A dobozukon kockázatokra és mellékhatásokra figyelmeztető feliratnak és elrettentő fotónak kellene lenni, mint a cigarettákon.