Két lábbal a paradicsomban

duncan15.jpg

Amanda Giese olyan állatokon segít, akiket betegségük miatt mások leginkább elaltatnának. Ismerje meg egy kétlábú boxer történetét! 

Duncan Lou Who súlyosan deformált hátsó lábakkal és csípővel született. Az első perctől kezdve világos volt, hogy soha nem fogja tudni használni őket. Az állatorvosok szerint sokkal nagyobb volt az esélye a "normális" életre, ha a lehető leghamarabb amputálják őket. A boxer kölyökkutya mindössze 12 hetes volt, amikor a radikális műtétet végrehajtották rajta az Amanda által üzemeltetett Panda Paws állatmentő alapítvány támogatásával.

Amanda és családja végig ott volt Duncan mellett. Nagyon hosszú rehabilitációra számítottak, és ők maguk lepődtek meg a legjobban, amikor a műtét után pár órával a kölyökkutya már járni próbált az őt addig súlyként visszatartó hátsó lábai nélkül. Mintha megkönnyebbült volna.

Duncan történetét képekben mutatjuk be: (Egyes képeket olvasóink felzaklatónak találhatnak.)

Duncan a hétköznapokban mindenre képes, amire a többi - négylábú - kutya. Valójában a kis kerekeskocsira sem lenne szükség, hiszen még futni is tud. Amanda elmondása szerint eleinte nem is szerette, csak miután Ducky, az egyik játszótársa egy alkalommal beleugrott, kezdte el magabiztosabban használni. "Az egész testtartása megváltozott, a szeme felragyogott, és csak futott, futott a többiekkel." Alighanem Duncan a leggyorsabb és legmenőbb kutya a parkban...

Amandának számos védence volt már Duncan mellett: a mellső lábak nélkül született boxer kiskutyától (lent a harmadik videón) kezdve a tölcsérmellkasú pit bull kölyökig. Mind olyan állatok, akiket a tenyésztőjük valószínűleg gondolkodás nélkül elaltat, ha nincs Amanda. Tapasztalatai szerint az állatok sokszor könnyebben túllendülnek "fogyatékosságukon", mint gondolnánk - akár így születnek, akár később, mondjuk egy balesetben sérülnek meg. Persze ehhez emberi segítség és megfelelő, törődő környezet is szükséges.

//További kutyás-cicás-mindenféle állatságok a disrupton

És hogy milyen élete lehet egy kétlábú kutyának?

Strandol a haverokkal...

...ha kell, elviszi őket egy körre...

..és tartja a lelket másik kétlábú boxerekben, akik még az "út" elején vannak...

Vannak, akik úgy gondolják, az ilyen "beavatkozások" állatok esetén teljesen feleslegesek, mások úgy vélik, az emberek közül is sokan szorulnak segítségre, inkább őket kellene támogatni. Ön mit gondol a fogyatékos állatokról? Megérdemelnek ők is még egy esélyt? És ha már itt tartunk, Ön örökbefogadna egy két- vagy háromlábú kutyát vagy cicát? 

videó kutya természet állatok egyenjogúság aktivista

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mig daniaban egeszseges alatokat vegeznek ki....
mig daniaban egeszseges alatokat vegeznek ki....
hol a hatar? szeretem az allatokat, de a termeszetes szelekcio hianayaban, szerintem ez mar messze tulzas.