Cégek harca

gameoffirms.JPG

Mordi Levi vállalati arculatot és termékportfóliót tervezett a Trónok harca házainak.

Az izraeli dizájner nehezen bírja a visszaszámlálást (már csak négy nap!!) a negyedik évadig, ezért unalmas óráiban figyelembe véve mindazt, amit a házakról George R. R. Martin regényeiből (és az ezek alapján készült tévésorozatból) tudunk, profi vállalati arculatot tervezett a nagy házaknak.

Az arculat olyan összetett rendszer, amely segítségével a márka - külső felismerhető jegyek alapján - azonosítható. Ez a kép akkor lesz tökéletes, ha összepasszolnak az egyes darabkái, és a végén egy hihető egészet alkotnak. Éppen ezért a Game of Firms (Cégek harca) sorozatban maga a termék, színvilág, a logó és a hozzá kapcsolódó névjegy, levélpapír, szórólap, plakát, stb. mind igazodik a már ismert jelmondatokhoz, címerekhez, és a házak történetéhez. És hogy mivel foglalkoznának a fantasy családok a 21. században az ősöktől örökölt "márkanevek" alatt? Íme a a virtuális cégek, akik a tőzsde Vastrónjáért küzdenek.

//Trónok harca rajongóknak ajánljuk: Trónok harca - halálról halálra

//Sorozatrajongóknak ajánljuk: The Walking Disney

A Lannisterek kalandorok leszármazottai, családjuk a leggazdagabb az összes közül. Címerük egy arany oroszlán vörös mezőben. Jelmondatuk: "Halld üvöltésem!". A 21. században sportkocsikat gyártanak. 

lannister.png

Az Arryn-ház tagjai évezredeken keresztül uralkodtak a Sasfészekből. Címerük az égszínkék háttéren szárnyaló fehér sólyom és hold, jelmondatuk: "Hatalmas, mint a becsület". Manapság légitársaságot üzemeltetnek.

arryn.png

A hagyomány szerint a Starkok a Hősök Koráig vezethetik vissza családfájukat. Északot uralják, ők építették a hatalmas Falat és a Tél Királyai voltak több ezer évig. A Stark-ház címere egy rémfarkas hófehér mezőben. Jelmondatuk: "Közeleg a tél". A Stark a téli sportruházat legkedveltebb márkája.

stark.png

A Tullyk otthona Zúgó, a Vörös-ág és a Sziklazúzó találkozásánál elterülő folyóvidék. A Tully-ház címere a hullámos kék-vörös háttér előtt ezüst pisztráng, jelmondatuk: "Család, kötelesség, becsület". Luxus óceánjáró bizniszben érdekeltek.

tully.png

A Targaryen-ház egy valyriai eredetű nemesi család, Sárkánykő szigetén éltek. I. Aegon három sárkánnyal és egy kisebb sereggel együtt hódította meg Westeros kontinensét. Címere egy sárkány fekete mezőben. Jelmondatuk: "Tűz és vér". Náluk jobban senki nem készíti a steaket.

targaryen.png

A Greyjoyok félelmet nem ismerő hajósok. A ház címere fekete mezőben arany kraken, jelmondatuk: "Mi nem vetünk". Ennek megfelelően az agrárbiznisz halászati ágában érdekeltek. 

greyjoy.png

A Martellek Dorne uralkodócsaládja, székhelyük Napföld. Jelmondatuk: "Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik", címerük dárdával átszúrt napkorong. Mára híres evőeszköz és konyhai felszerelés gyártó cég.

martell.png

A Tyrell-ház székhelye a Mander folyó partjánál fekvő Égikert. Ccímere fűzöld mezőben arany rózsa, jelmondatuk: "Erőssé növünk". Virágkereskedők, akik az új arculatukkal most nyitnak a mobil eladások felé.

tyrell.png

A Baratheon-ház címere egy koronás fekete szarvas arany mezőben. Jelmondatuk: "Miénk a harag!". Úgy tartják, hogy a sárkányok vére csörgedez bennük. Robert Baratheon imádott vadászni, és a bort sem vetette meg. A kettő együtt okozta vesztét. Ez a régi pincészet most kapott új, modern, friss arculatot.

baratheon.png

Egy kakukktojás. A Mormont ház székhelye a Medve-sziget. A mindennel dacoló apa és fia kalandos élete inspirálta ezeket az elemeknek ellenálló sátrakat és túrafelszereléseket.

mormont.png

És egy ráadás.

Az Éjjeli Őrség tagjai feketében járnak, életüket a Fal védelmére szánták, mely elválasztja a Hét Királyságot az északabbra élő vadaktól és a mondák szerinti szörnyektől. "A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt..." hangzik el esküjükben. A legmodernebb LED fényforrásokat gyártják.

nightswatch.png

reklám film humor grafika hírességek csomagolás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon nagy. Főleg amikor konkrét termékeken szerepel.:)
Ha lenne ilyen cégem, felvenném kreatívnak :)