Emoji nemzet

emoji1.jpg

Senkinek nem kell bemutatnunk az emoji hangulatjeleket, amelyeket egyre többször használunk szavak vagy teljes kifejezések helyettesítésére az online kommunikációnk során. Egyes emojik többet mondanak minden szónál, és annyira hozzászoktunk már a használatukhoz, hogy néha a valós életben is jól jönnének, amikor nem találunk szavakat...

Ebből a kortárs jelenségből kiindulva alkotta meg az ukrán Nastya Nudnik  az Emoji-Nation (Emoji-Nemzet) grafikai sorozatot, amelyben emojikat és a közösségi média illetve egyéb számítógépes alkalmazások túlságosan is ismerős felugró üzeneteit montírozott klasszikus festményekre. A festmények "néma" karakterei ezzel egyedülálló lehetőséget kaptak érzelmeik és a másik emberhez és a világhoz való viszonyuk - csak a 21. század  embere által érthető - kifejezésére. (Ha már itt tartunk, egy emojis Facebook hack.)

emoji3.jpg

emoji5.jpg

emoji8.jpg

emoji7.jpg

emoji10.jpg

emoji4.jpg

emoji6.jpg

emoji12.jpg

humor festmény társadalom grafika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.