Így nőnek a városok

w9jatfbjy6wx2vpcidci.jpg

A New York Egyetem kutatói lenyűgöző új animációs projekten dolgoznak, amely bemutatja, hogyan változtak a világ 30 nagyvárosának határai az elmúlt száz-kétszáz évben.

A Stern Urbanization Project keretében az IMAGINARIA3D közreműködésével harminc nagyváros növekedését vizsgálták a kutatók. Most három videót mutattak be "teaser"-ként Párizs, São Paulo és Los Angeles nagyvárossá válásáról.

Párizs

A  "magok" és "gyűrűk" (a város és agglomerációja) egymáshoz viszonyított növekedési trendjei, az urbanizáció és a szuburbanizáció (a város környékére való kitelepülés, illetve annak a városénál határozottabb növekedése) jól követhetők a videókon. Ez utóbbi folyamat egyben azt is jelenti, hogy a város története során van egy olyan szakasz, amikor kiterjedése gyorsabban nő, mint a népessége, tehát összességében csökken a népsűrűsége.

São Paulo

//Urbanizáció témában ajánljuk: Művészi térképek a világ nagyvárosainak kedvenc futóhelyeiről

Los Angeles

közösség videó tudomány emberek infografika big data

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Döbbenet mekkorára nöttek 100 év alatt.
A Ferenciek terén mintha lenne egy sorminta, ami a Budapest növekedését mutatja be. 1 hónapja új helyen van de szerencsére megmaradt.