Ne fizessen az extra poggyászért!

jaktogo2.JPG

Egy mérnök-dizájner meghekkelte a rendszert - itt az innovatív testpoggyász.

Aki utazott már repülővel jól tudja, hogy a légitársaságok súlyban, darabszámban és méretben is meghatározzák a poggyászra vonatkozó előírásokat. Különösen szigorúak a kézipoggyászok esetén a fapados légitársaságok, ahol mára már általánossá vált, hogy minden feladott poggyász díjköteles - így persze azt szeretnék, ha minél kevesebb csomagot vinnénk fel magunkkal a fedélzetre, és inkább fizessünk a szállításért. Ha kell, a személyzet centimétereken és grammokon is hajlandó vitatkozni az utasokkal a kapuknál, természetesen "az utasok érdekében". 

jaktogo.jpg

Na ebből lett elege John Power-nek, aki előállt a Jaktogo (jacket-to-go) "testpoggyásszal". Miután többször is úgy járt, hogy az eredetileg kézipoggyásznak tervezett csomagját egy-egy nagyon szigorú alkalmazott miatt be kellett csekkolnia, nem kevés időt és pénzt veszítve ezzel, megalkotta ezt a multifunkciós kiegészítőt, ami ha kell táska, ha kell ruhadarab. Ez a videó megmutatja, mennyi minden fér el benne...a férfi a becsekkolásnál kabátként viseli, a felszálláskor viszont már táskaként viszi fel magával a gépre.

A jaktogo dzseki, és ujjatlan poncsó illetve ruha formában kapható poliészter (most éppen leárazva 53-59EUR, amúgy 70-80EUR), vagy a divatérzékenyeknek farmer és bőr anyagból (na ezek azért húzósabbak árban). Ha még különlegesebb dizájnra vágynánk, akár egyedi kialakítású testpoggyászt is rendelhetünk a cég honlapján.

jaktogogif.gif

A dzsekinek 14, az ujjatlan változatoknak 10  különböző méretű zsebe van, így plusz tíz-tizenöt kilónyi csomagot vihetünk fel magunkkal az utastérbe. Természetesen a fedélzetre felvihető tárgyakra vonatkozó szabályokat itt is be kell tartani, és van némi ésszerűségi határ arra vonatkozóan, mit érdemes a testpoggyászba, és mit inkább a valódi kézipoggyászba tenni. Egy valami biztos: csinosnak és vékonynak nem fogunk látszani a testpoggyászban, de hát a plusz tíz kiló mindenkin meglátszik!

Kíváncsiak vagyunk, vajon a légitársaságok mikor vezetnek be a "második kabátrétegre" és a ruházat maximális súlyára vonatkozóan is szabályokat...

videó innováció ügyes csomagolás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A "második kabátrétegre" kivetett felárra lehet, hogy még várni kell, de pár éve volt már kísérlet az USA-ban arra, hogy a nagyobb súlyú / méretű utasokkal felárat fizettessenek "extra helyigény" miatt.