Magművészet

GowriSavoorSeedscapes1.jpg

Különleges "szotyi-art", avagy Gowri Savoor magvas művészi installációi.

GowriSavoorSeedscapes4.jpg

Bár a brit Gowri Savoor a rajzolástól és festéstől kezdve a textil és fa szobrokon át sokféle médiummal kísérletezik, a Seedscapes (kb. Magjelenetek) sorozata a legeredetibb. A disrupton már bemutatott pillangó installációhoz hasonlóan vékony drótokra feltűzött növényi magvakat (alma, tök, napraforgó, fenyő...) különböző természetes geometriai formákban rendezi el és így alkot belőlük pl. hullámokat, dűnéket, madárszárnyakat.

blackbird2.jpg

GowriSavoorSeedscapes2.jpg

A művek önmagukban is érdekesek, de a megvilágítástól függően a falra vetett árnyékuk még különlegesebb hangulatot ad nekik.

gowri-savoor-2.jpg

GowriSavoorSeedscapes6.jpg

És ami a legjobb, szerintünk Ön is elkészítheti! Nincs hozzá másra szüksége, mint egy puhafából készült deszka, vagy tányér, vagy akár tál (de az első próbálkozáshoz szerintünk hungarocell is megteszi), hosszabb gombostűkre, vagy drótszálakra, és sok-sok magvacskára...és persze némi kreativitásra.

GowriSavoorSeedscapes5.jpg

orchard2.jpg

orchard_shadow.jpg

csináld magad természet szobrászat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.