Őrült bázisugrás a Burdzs Kalifa legtetejéről

burj.jpg

Vince Reffet és Fred Fugen ismét világrekordot döntött: leugrottak a világ tetejéről!

Az egyesült arab emírségekbeli Dubajban található Burj Khalifa (Burdzs Kalifa) jelenleg a világ legmagasabb épületének számít 828 méteres magasságával, és további megvalósult és jövendőbeli legek és rekordok sora köthető az épülethez. (Korábban mi is írtunk már egyről, amikor egy kreatív csoport azzal az ötlettel állt elő, hogy az egész felhőkarcolót csomagolják be be áttetsző, fényvisszaverő anyaggal, ami visszatükrözné a várost.) Többek között az építményekről történő bázisugrás rekordját is ez a torony tartja: Omar Al Hegelan és Nasser Al Neyadi 2010-ben 672 méterről ugrott le.

Most Vince Reffet és Fred Fugen félelmet nem ismerő bázisugrók ismét világrekordot döntöttek azzal, hogy az ugrást ténylegesen az épület csúcsára rögzített speciális platformról vitték véghez, amelyet kifejezetten a világrekord kísérlet kedvéért építettek. Pusztán akkora volt, hogy elférjenek rajta (ők, és az igazán bátor operatőr - neki külön elismerés jár.). A nem mindennapi vállalkozást a Skydive Dubai tette lehetővé, akik a videót pár órája tették közre a youtube-on és a Facebook oldalukon.

Érdekesség, hogy egyáltalán nem harangozták be az eseményt: nem volt nagy média felhajtás, nem volt tömeg (valószínűleg biztonsági okokból). Csak szép csendben leugrottak. Tegnap este mindössze annyit közöltek a Facebook oldalukon: Dubai. Be Ready, azaz Dubai. Készülj!...A következő videóra Ön is készüljön fel!

//Posztajánló: Extrém ablakpucolás 1220 méter magasan

Hihetetlen felvételek!

 

sport videó emberek extrém világjáró

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.