Már a bűnözők is drónokkal háborúznak

drones.jpg

A  közeljövőben valószínűleg a pilóta nélküli gépek lesznek majd a szervezett bűnözés elleni harc főszereplői, miközben maguk a bűnözők is egyre többször használják a csúcstechnológiát: legújabban már egymás ellen is.

A brit Halesowen News riportja szerint Shropshire bűnözői hőkamerával felszerelt pilóta nélküli drónokkal kutatják fel a környék marihuána ültetvényeit, hogy aztán lecsapjanak rájuk. Ehhez a legtöbb esetben még erőszakhoz sem kell folyamodniuk, hiszen a Birmingham környéki Halesowen, Cradley Heath és Oldbury városában az elmúlt időben nagyon megszaporodtak a kisebb - nem bűnbandák által üzemeltetett - "civil" ültetvények. Egy 2012-es riport szerint csak a rendőrség naponta átlagosan 21 ültetvényre bukkan az Egyesült Királyságban, ami kétszer annyi, mint 2008-ban. 

grow1.jpg

A bűnözők aztán a megtalált magánszemélyektől egyszerűen elveszik a kifejlett növényeket, vagy zsarolják őket, és a termés bizonyos százalékát kérik "leadni", hiszen nem kell attól tartaniuk, hogy azok majd feljelentik őket.

Az ötletet egyébként az egyre sikeresebb rendőrségi akciókból lopták a bűnözők: rájöttek, hogy a rend őrei helikopterekről hőkamerákkal figyelik a területet, és ez vezeti el őket a zárt helyen, lámpa alatt nevelt növényekhez. A lámpák által leadott hő ugyanis nagyon árulkodó jele annak, hogy az adott házban valamit "termesztenek", és ez a legtöbb esetben marihuána. A helikopterek drónokra való "lecserélése" pedig szinte természetes volt és a csúcstechnológiára fogékony bűnözők találékonyságát mutatja.

Reméljük, hogy ezzel most nem adtunk tippeket senkinek...

grow2.jpg

marihuána fegyver világjáró drónok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.