Melegedjen óriási pompomokban!

nuzzles5.jpg

Óriási pompomszerű melegedőkkel nyerte egy torontói cég a Warming Huts v.2014 versenyt Kandában. A Nuzzle (valami, amihez oda lehet bújni, bele lehet fészkelni magunkat) rendkívül egyszerű anyagokból készül, és pár perc alatt összeállítható.

A mintegy egymillió lakosú Winnipeg-ben a telek hosszúak és hidegek. Mivel a közelben nincsenek az éghajlati hatásokat mérséklő hegyláncok, a régió ki van téve a hideg sarki szelek hatásainak. November és március közt általában fagypont alatt van a hőmérséklet, és a városon átfolyó Vörös-folyó és az Assziniboin rendszerint hosszú hetekre befagy. A begagyott folyókat sportolásra és alternatív közlekedési útvonalakként használják (gyalogosan, korcsolyával, sílécen, sőt, biciklivel is át lehet rajtuk kelni). Ezek mentén állítják fel minden évben a győztes pályaműveket, amelyek így a gyakorlatban is a lakók jó (meleg) közérzetét szolgálják.

A raw design által tervezett, az állatok szőrének hőszigetelő tulajdonságaira építő Nuzzle nem más, mint sok-sok (az uszodából ismert) színes polifoam rúd egy alumínium hálókeretbe tűzdelve, amelyek közé a járókelők szó szerint befészkelhetik magukat, és így szélvédett helyen melegedhetnek. Három méretben készülnek: 1.6, 1.8 és 2.0m-es magassággal.

nuzzles1.gif

Az installációkat éjszakára kivilágítják és biztonsági őrökkel őrzik, hogy nehogy megrongálják őket. Nézzegessen cuki odabújós melegedőket a galériánkban!

interaktív ügyes utcabútor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.