A Dinamikus Föld

DynamicEarth-Still1_02371.jpg

A NASA Tudományos Vizualizációs Stúdiójának rövidfilmje a napkitörésről és annak hatására Földünkre első díjat kapott videó kategóriában a Nemzetközi Tudományos és Mérnöki Vizualizációs Versenyen.

A Liam Neeson által narrált videó valójában egy egész estés, bolygónk komplexitását teljes nagyságábanmegvilágító planetáriumi film, a "Dinamikus Föld" egy részlete. A Stúdió négy és fél perces vizualizációja azt mutatja meg, milyen óriási hatással van a Földre a Nap. A kifinomult NASA modellek adatainak felhasználásával képesek "működés" és mozgás közben bemutatni az olyan természeti jelenségeket, mint a napszél részecskéinek áramlása, a dühös koronakidobódások (amikor is a napkorona egy darabja kilökődik a bolygóközi térbe), vagy éppen a szelek és tengeráramlatok, amelyeket a nap által felmelegített atmoszféra és óceánok befolyásolnak.

Nézze meg hogyan hajtja a nap energiája bolygónk figyelemreméltó motorját, amit úgy hívunk: klíma.

A videó public domain, többféle formátumban letölthető oktatási célokra a NASA weboldaláról a narráció teljes szövegével együtt.

Fotók és videó:NASA/Goddard Space Flight Center
film videó tudomány NASA

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.