Rekordösszegért kelt el egy győztes Jaguar D-type

Screen27.jpg

Rekordösszegért, 3.7 millió euróért kelt el egy Jaguar D-Type, az 1950-es évek legendás autójának egyik kitűnő állapotban megőrzött, 1955-ben gyártott darabja az autókra specializálódott párizsi RM Auctions aukcióján.

A 300 lóerős, elsőként mind a négy kerekénél tárcsafékes D-type háromszoros Le Mans győztesként vonult be az autóverseny-történelembe. Mindösszesen 6 gyári versenyautó és 54 eladásra szánt darab készült belőle. A repülőgép iparból érkezett tervező, Malcolm Sayer elragadó formájú, rendkívül áramvonalas, cseppformájú autót alkotott. A február 5-én eladott darabnak sem ismeretlen a versenypálya: előbb a négyszeres ausztrál bajnok Bib Stillwell nyert vele versenyeket, majd miután több másik kézen is megfordult, 1967-ben a későbbi Le Mans győztes brit autóversenyző Richard Attwood tulajdonába került.

screen12.JPG

A sikeres párizsi aukció után egy magát megnevezni nem kívánó gyűjtő tulajdonába került.

Csodálja meg Ön is!

Fotók: RM Auctions
árverés sport történelem autó luxus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.