A robot, ami verseket ír a földre homokkal

skryf1.jpg

Skryf - ez a neve annak a kis masinának, ami homokból költészetet varázsol a járókelők lába elé.

A szerkezetet, ami nem más, mint egy átalakított CNC marógép kerekeken, Gijs van Bon művész a laptopja és egy egyszerű szoftver segítségével irányítja, ami a betűket a gép által értelmezhető kóddá alakítja. Betűről betűre ír a poéta robot, 4 óra alatt kb. 160 méternyi szöveget képes homokkal az aszfaltra festeni.

skryf3.jpg

Van Bon és a Skryf különböző fesztiválokon lép fel Európában és mindenhol más, általában helyi vonatkozású versekből idéz.

skryf4.jpg

A Skryf gondosan megírt sorait azonban a nézelődő járókelők és a szél majdnem ugyanolyan gyorsan elsöprik, mint ahogyan a kis gép le tudja szórni a homokot. Mire a vers a végéhez ér, az nagyja már el is tűnt. Mintha csak azt sugallná: minden múlandó. A költészet csak a pillanatban létezik, a többi már nem a költőn múlik.

Nézze meg működés közben!

Fotók és videó: Gijs van Bon
költészet interaktív

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.