Szovjet pride

pride6.jpg

Oroszországban, ahol egy szivárvány színű zászló nyilvános meglengetéséért akár le is tartóztathatják az embert, nagy dolognak számít a szovjet propaganda dicsőséges régi posztereit szivárvány színűre színezni.

A pride propaganda ezzel az akciójával válaszolt Oroszország ellentmodásokkal teli homoszexuális propaganda törvényeire. A 2013-ban elfogadott törvény az első olyan törvény Európában, amely kimondja, hogy országos szinten jogellenes "homoszexuális propagandát" terjeszteni fiatalkorúak körében. A törvény alapján tilos minden olyan nyilvános rendezvény és önkifejezés, amelyek kiállnak az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) emberek mellett, azaz minden olyan ember mellett, aki nem kizárólagosan heteroszexuális, tehát bármi módon kilóg a társadalom hagyományos sémáiból.

pride1.jpg

A nemzetközi közösség élesen bírálta a törvényt, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök 2013. június 30-án írt alá. "Ezek a jogszabályok ellentétesek a szólásszabadsággal és a nemi identitáson és irányultságon alapuló diszkrimináció tilalmával, törvényesítik azt az előítéletet és ellenségességet, amely jelen van a társadalomban, és a gyűlölet légkörét táplálhatják a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű közösséggel szemben", figyelmeztet az Európa Tanács parlamenti közgyűlése.

Nézze meg a képeket galériánkban!!

Grafikák: pride propaganda 

 

emberek társadalom identitás grafika egyenjogúság aktivista

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bátor és szükséges jogszabályok ezek Oroszországban.
Bátor és szükséges jogszabályok ezek Oroszországban. A homoklobbi vicsorog és üvölt persze, de kit érdekel mindez?
Nem teszek úgy mintha érdekelne hogy élve vagy halva gyüjtik be a buzikat a jóillatú orosz rendőrök.
Ez a gondolkodás dolog egyre kevésbé megy Birca úrnak.
mondjuk a szólásszabadság védelmében az európa tanács annyira nem kompetens, mert az meg épp a ló másik oldalára készül átesni ebben a kérdésben. egyébként, ha a pride propaganda nem nyomulna annyira agresszíven amennyire teszi, lehet, az oroszországi törvények sem volnának. ezek ugyanis egymásra ható dolgok
Birca úr alighanem látens.
@burakefendi: de volnának. Ez az alakuló putyini ideológia sarkalatos alapköve, amelynek alapján a Nyugattal szemben határozzák meg magukat. Sajnos.
@exterminador: nem gondolom, hogy erre egy egész önazonosságot lehetne fölépíteni, annyira nem sarkalatos kérdése ez a társadalmaknak. sem azt, hogy pusztán a nyugattal való szembemenés öröméért lennének.
@maxval a gondolkodó birca:
Mitől is olyan bátor és szükségszerű ez a jogszabály?
Kiknek is ártanak a melegek?

Mi is lenne a célja egy állítólagos "homoklobbinak"? Hogy legyen mindenki buzi?

A homoszexualitásnak több száz kötetre rúgó, nem homoszexuálisok, hanem heteroszexuális orvosok, pszichológusok és társadalomkutatók, stb. által írt több évtizedes szakirodalma van (hely hiányában nem sorolom fel, de ha akarod, e-mailben küldök egy listát. Ezek a tanulmányok bár nem mindenben értenek egyet, de túlnyomó többségük (a vallási alapú művektől most eltekintenék, ha megengeded) megállapítja:
- a homoszexualitás egyidős az emberiséggel;
- nevével ellentétben az azonos neműek iránti vonzalom megfigyelhető az állatvilágban is (pl. delfineknél, de más fajoknál is);
- történelmi korszaktól és földrajzi környezettől függetlenül a férfi lakosság kb. 5%-a homoszexuális (sok párt megnyalná mind a tíz ujját, ha hirtelen ennyivel nőne a biztos szavazói száma) és legföljebb a homoszexualitás látenciája (Ha nem érted a szót, nézd meg lexikonban!) változik. Szóval ha ne adj isten kimozdulsz otthonról és felszállsz a 6-os villamosra, nagy eséllyel egy tucat buzival utazol együtt (csak nem veszed észre, mert a te tudatodban bizonyára minden buzi olyan, hogy pávatollat visel a segglyukában);
- bár az ember szexuális érdeklődése élete során változhat, de propagandával vagy reklámmal a nemi indentitás nem befolyásolható. (El tudod magadról képzelni, hogy megnézel néhány homopornót és bebuzulsz? Ha igen, akkor valami baj van a nemi identitásoddal!);
- azokban a nyugat-európai országokban ahol már több éve engedélyezett, hogy azonos neműek örökbe fogadhassanak gyereket, a statisztikák azt mutatják, hogy az ilyen közösségben felnőttek között a homoszexuálisok aránya megegyezik az átlagnépességben mérttel;
- és végül, de nem utolsó sorban: a homoszexuálisok 99%-a heteroszexuális családban nő fel (azért nem 100%, mert vannak, akik nevelőintézeten).

Szóval gondolkodni kéne egy kicsit ezen!
@Vidéki László:

Magyaországon miért vannak tiltva az önkényuralmi jelképek?

Németországban miért van tiltva a holokauszt tagadása?

Na, ugyanez az oka a homokos propaganda tiltásának Oroszországban.
@exterminador: Hogy Birca úr látens-e vagy sem, azt nem tudom. Azt viszont már több pszichológiai tanulmány megállapította, hogy a militáns homofóbia mögött gyakran elfojtott (látens) homoszexualitás rejlik. Ezt persze hiába mondod egy homofóbnak, nem fogja elismerni. Nem azért, mert hazudik, hanem mert mélyen a tudatalattijában van és ő sem tud róla. Viszont éppen ez az elfojtás vált ki belőle agressziót. Ezt csak hosszas pszichológiai kezeléssel lehet kideríteni. Amivel nem azt akarom mondani, hogy a homofóbok betegek!

Egyébként arról is rengeteg tanulmány született, hogy a látens homoszexuálisok vonzódnak az erőszakszervezetekhez. Mert ugye akin egyenruha van, az tuti, hogy machó. És ezzel sem akarom azt mondani, hogy minden egyenruhás meleg.
@maxval a gondolkodó birca:
Kedves gondolkodásra képtelen Birca!
Hogy lehet ezeket a dolgokat egy lapon említeni?
Hány áldozata volt a nácizmusnak, a kommunizmusnak és más önkényuralmi rendszereknek?
Hány áldozata volt eddig a "homoklobbinak"?
Vagy most a gyereket molesztáló papokra gondolsz? Mert az egy egészen más tészta! És lécci, a pedofíliát se keverd ide, mert az is más dolog!

Én arról beszélek, amikor két felnőtt, józan ítélőképességű ember szabad akaratából szexuális (és érzelmi!!!) kapcsolatot létesít.

A továbbiakban nem vitatkozom veled, mert az a benyomásom, hogy bármilyen bornírtságot képes vagy leírni csak azért, hogy tied legyen az utolsó szó.
Hát légy vele boldog, remélem ez kicsit feldobja szexuális életedet! :)
@Vidéki László:

Mindenkinek joga van betegnek lenni, a homokosoknak is. Senki sem korlátozza jogukat természetellenes tevékenységre.
@Vidéki László: semmi bak nincs addig a homoszexualitással, míg a négy fal között marad, azok között, akik ezt saját élvezetükre teszik. De elnézést kérek, ne reklámozzunk már egy szexuális devianciát, ne toljuk bele mások arcába, és ne tegyünk úgy, mintha ez egy normális, követendő, pozitív dolog lenne, mert nem az!
@orgoványi erdőjáró: A homoszexualitást a nemzetközi orvostudomány évtizedek óta nem tekinti devianciának.
Ami a reklámot illeti: láttál te már olyan transzparenst, hogy "Legyél te is buzi!".
Hogy mi normális és mi nem, az nagyon tág fogalom. Albániában és számos arab országban a heteroszexuális férfiak, ha barátok, kéz a kézben sétálnak az utcán. Undorító, ugye?
Ha nálunk tenné ezt két férfi, nagy esélyük lenne rá, hogy megverik, de legalábbis megjegyzéseket tesznek rájuk. Ugyanakkor teljesen bevett szokás, hogy nők karonfogva sétálnak. Akkor ők most leszbikusok?
Jut eszembe: a hetero férfiak undorodnak a homoszexuálisoktól, de manapság már alig készül olyan heteropornó, ahol csak egy férfi és egy nő szeretkezik. Minimum három fő, de inkább több, ez a trend. Ez talán követendő, pozitív példa?

És akkor még nem beszéltem a Való világról és társairól, a szexista reklámokról, stb., amiről csak nagyon naív emberek gondolhatják, hogy gyerekek egyáltalán nem nézik (12-es karika ide vagy oda).
minden buzi komcsi.
minden komcsi buzi.