Adózási kiskapunak köszönhetjük az ABBA jelmezeket

ABBA_web.jpg

Björn Ulvaeus elárulta: egészen prózai oka volt az ABBA feltűnő diszkóruházatának.

Az ABBA tekinthető az első profi módon menedzselt popcsapatnak. Nagyszabású koncertkörutak, évente új többslágeres nagylemez jellemezte fennállásuk évtizedét, és azóta sem mentek ki a divatból. Fellépőruháik akkoriban kissé extravagánsnak, később inkább mókásnak tűntek. Most az együttes egyik tagja az ABBA: The Official Photo Book című, az Eurovíziós győzelmük 40. évfordulójára készülő könyv kapcsán felfedte, hogy nem csak a diszkókirályság és -királynőség miatt volt szükség a csillogó forrónadrágokra, és a tonnányi flitterre az overálokon és platformcsizmákon. Valójában "pénzmosáshoz" kellettek.

Ugyanis az akkori svéd adózási szabályoknak megfelelően az olyan öltözet költségeit, ami "nyilvánvalóan alkalmatlan arra, hogy utcai viseletként hordják", a művészek leírhatták az adójukból (vagyis adóalapot csökkenthettek vele). A kezdeti időkben ez nagyon is jól jött a csapat tagjainak, később pedig már a védjegyükké vált ez a stílus.

Ulvaeus, akit korábban egyébként (nem a ruhák miatt) adócsalással vádoltak, azt nyilatkozta, hogy szerinte "komplett idiótáknak" néztek ki azokban az években és "senki sem volt olyan rosszul öltözött a színpadon, mint mi".

Ki gondolta volna, hogy a svéd NAV miatt öltözött évtizedeken keresztül diszkógömbnek több százezer ember?

zene divat hírességek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.