A világ legkeményebb édesanyái

Paralympics.jpg

A paralimpikonok küzdenek azért, hogy úgy kezeljék őket, mint az ép olimpikonokat. Ennek ellenére még mindig hátrányos helyzetben vannak azokhoz képest. Szívszaggató videó következik a paralimpikonokról és anyukáikról.

A paralimpiai játékok testi és értelmi fogyatékosok, sérültek számára rendezett nemzetközi sportversenyek az olimpiai játékok mintájára. 1992-től szervezetileg is összekapcsolták az olimpiával, így annak a helyszínén, mindig három héttel annak vége után rendezik meg. Az első téli paralimpiai játékokat 1976-ban rendezték Svédországban, most pedig hamarosan kezdődnek Szocsi-ban a XI. Téli Paralimpiai Játékok (2014. március 7.-16.). Az eseményre 45 ország 1650 sportolóját és segítőjét várják. A verseny programjában 5 különböző sportág szerepel és 72 aranyérem vár gazdára.

paratop.jpg

Melyik ország nem lesz ott? Magyaország. "A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöksége sajnálattal vette tudomásul, hogy a szocsi téli paralimpiai kvalifikációs időszak lezárásával nem sikerült magyar sportolónak indulási jogot szereznie." Ne csodálkozzunk. A sportolók támogatása töredéke az épekének, ezért sokuk amatőrként versenyez. Az érmeseik sem részesülnek olyan díjazásban, mint az ép olimpikonok. Pedig még a paralimpia elnevezést, amelyet eredetileg az angol paraplegic (bénult) és az olimpia szavak összetételével alkották meg, is átdefiniálták: az előtagot a görög para (mellett) szóval helyettesítették, hogy kifejezzék az olimpiával való kapcsolatot, a játékok egymás mellettiségét és a többi fogyatékossal való összetartozást. Mégis marad a kettős mérce.

De nem is erről akartunk most írni. Emlékeznek még a londoni olimpia P&G "minden sportoló mögött áll egy csodálatos anyuka" reklámjaira? A P&G most az igazán kemény édesanyákról emlékezik meg, azokról, akik a legjobbá akarják tenni sérült gyermekeik életét. Ők a paralimpikonok anyukái. A világ legkeményebb anyukái. Támogassa őket, ossza meg ezt a posztot a Facebookon!

Kalapot le, zsebkendőt elő!

reklám sport videó társadalom nők egyenjogúság Szocsi 2014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.