What's the story? - albumborítók perspektívában

PopSpots02.jpg

Melyik ház lépcsőjén ült Bob Dylan? Melyik metrómegállóban gitározott Simon&Garfunkel szerda hajnali 3-kor? És hol állt a fotós, amikor a Pink Floyd The Division Bell vagy Animals albumához készültek az emblematikus felvételek? Albumborítók perspektívában.

Nem tudjuk pontosan, ki az a Bob Egan de egy valami biztos: megszállottan kutatja a popkultúra ikonikussá vált fotóinak eredeti helyszíneit. És higyjék el, nem minden olyan egyszerű és egyértelmű, mint az Abbey Road.

popspots50.jpg

Egan mint egy profi magándetektív korabeli újságokból, fotókból, leírásokból és a Google Earth segítségével rekonstruálja a történelmi helyszíneket, ahol a híres albumképek készül(het)tek. Egy egyedi ablakpárkány, cégjelzés, vagy akár csak egy árulkodó árnyék is elég ahhoz, hogy szedje a sátorfáját, és helyszínvadászatra induljon a világ bármely tájára.

PopSpots48.jpeg

Van, amikor egy csupasz téglafalat kell megtalálnia, máskor egy szoborrészletet. Pontosan azt a helyszínt, pontosan azt a szöget keresi, ahol az eredeti fotós állt, amikor a fénykép készült. Tudományosan dokumenált, hiteles munkát végez, hogy semmi kétség ne maradjon a helyszínek valódiságát illetően, és mindezt a PopSpots oldalon közzé is teszi. 

PopSpots31.jpg

Bújjon Ön is az albumborítók fotósainak bőrébe, és nézze meg, mit láttak a kamerájukban!

zene történelem fotózás hírességek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.