Elveszett apróságok

YoonjinLeeLittleLostProject5.jpg

Megszólalnak az elvesz(t)ett apróságok. És az Ön lelkiismerete?

Legtöbben elsétálnánk ezek mellett az utcán heverő kacatok mellett, amelyeket nyilvánvalóan valaki elhagyott. Nem úgy Yoonjin Lee grafikus, aki megtalálta a módját, hogy hangot adjon a pici limlomoknak az utcán és szembesítse a járókelőket saját közömbösségükkel.

YoonjinLeeLittleLostProject9.jpg

A Little Lost Project keretében a New York utcáin heverő használt, törött vagy egyszerűen csak valahol ottfelejtett tárgyakra hívja fel a figyelmet úgy, hogy karaktert és életet ad nekik.

YoonjinLeeLittleLostProject15.jpg

Egyszerű kartondarabkákra írja a tárgyak (és lelkiismeretünk?) üzeneteit. Néhány tárgy egyszerűen csak segítségért kiált.

behind.jpg

YoonjinLeeLittleLostProject2.jpg

Mások a létezésük értelmének elvesztésére hívják fel a figyelmet. A fél csomag torokcukorka arra, hogy "végig veled akartam lenni, amíg meg nem szűnik a köhögésed".

YoonjinLeeLittleLostProject7.jpg

Egy még működő öngyújtó az elhagyott öngyűjtók nevében szólal meg: "mi öngyújtók olyanok vagyunk, mint a buszok: jövünk, megyünk".

YoonjinLeeLittleLostProject6.jpg

A művész így írja le a projektet: "Ha elveszíted a telefonodat, az az egész napodat elrontja. És ha a kedvenc ajakbalzsamodat hagyod el? Dühítő, de mész és veszel egy másikat. Belegondoltál már, hogy mi lett a sorsa az elhagyott tárgyaidnak, hogy mit csinálnak éppen?" Kövesse a projektet a Facebook-on!

Fogadjon örökbe Ön is egy elveszett apróságot hazafelé menet! Egy kommentben pedig emlékezzen meg arról, mi volt az utolsó dolog, amit elvesztett és sajnál!

 

Az elveszett apróságok lelkivilága:

YoonjinLeeLittleLostProject3.jpg

YoonjinLeeLittleLostProject11.jpg

 

YoonjinLeeLittleLostProject4.jpg

YoonjinLeeLittleLostProject9.jpg

YoonjinLeeLittleLostProject1.jpg

YoonjinLeeLittleLostProject16.jpg

YoonjinLeeLittleLostProject8.jpg

YoonjinLeeLittleLostProject10.jpg

humor videó társadalom animáció street art újrahasznosítás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.