Szürreális gerilla falfestmények

magee12.jpg

Fintan Magee művészetével még a gettót is elviselhetővé teszi.

Ezeket a szürreális gerilla falfestményeket Fintan Magee készítette, aki a hagyományos graffiti kereteiből kitörve a szürreális és a figuratív képek fúzióját teremti meg alkotásaiban.

magee15.jpg

Képei mélyen beágyazódnak a városi környezetbe és a városlakók lelkébe. Olyan témákat dolgoz fel, mint a fogyasztás és a hulladék kérdése, vagy a változás és a veszteség elengedhetetlen együttjárása.

magee11.jpg

Ugyanakkor van bennük valami szentimentalizmus, és a mesekönyvek illusztrációira emlékeztető finomság.

mage002.jpg

magee08.jpg

A színes és látványos képek gyakran nem állnak meg a falon, hanem lefolynak az utcára, a járdára, mintha a függőleges "vászon" már nem is lenne elég.

magee17.jpg

Magee szívesen dolgozik együtt más művészekkel is. Ebben a díjnyertes graffiti videóban például három másik társával együtt egy üresen álló és bontásra ítélt raktárépületben őrülnek meg - szó szerint. A filmet Selina Miles készítette.

Nézze meg a kisfilmet és Magee további alkotásait galériánkban!

videó street art

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.