Békaszörnyecskék

Reliquaries-13.jpg

Brandon Ballengée amerikai kutató és művész úgy döntött, egy különleges eljárás segítségével megörökíti az utókornak ezeket a bizarr mutáns élőlényeket. 

A korábban a disrupton már halakon bemutatott kémiai eljárás lényege, hogy a puha szöveteket fehérjebontó enzimekkel "megetetik", majd a visszamaradt vázat - csontokat, ízületeket - alizarinvörös S és alcián-kék festékkel megfestik. Végül ezekről a preparátumokról fényképet készítenek. A művészet és a tudomány fúziója által ezek az esetlegesen viszolygást keltő torzszülött ebihalak és békák bemutathatóvá és befogadhatóvá válnak a közönség számára.

Reliquaries-10.jpg

A kiállítóteremben tégelyekben is megtekinthető nagyon furcsa békák fényképeit 70-100 centiméteresre felnagyítva állították ki, betekintést nyújtva anatómiai szerkezetükbe.

exhibit.JPG

A tudós elmondása szerint ezzel is az volt a céljuk, hogy inkább együttérzést semmint félelmet váltsanak ki a nézőből, akik között sok a gyerek, akit oktatási céllal hoznak el a kiállításra. "Az eredeti méretükben jelentéktelenek, így könnyű távol tartani magunkat tőlük, ha viszont túl nagyok lettek volna a felvételeken ijesztő szörnyekké váltak volna."

Nézze meg őket galériánkban!

 

oktatás tudomány bizarr természet fotózás állatok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.