Vlagyimir Klicsko az írástudatlanság ellen bokszol

klicsko1.JPG

A világbajnok ökölvívó kék festékbe mártotta ökleit és egy egész ábécényi vászonnal megküzdött a nemes cél érdekében. Nézze meg a kampányvideót!

klicsko14.JPG

A betűművészet nem idegen a disrupttól: bemutattunk már emberi arcokból és szakállból készült betűtípusokat is, és most itt a bokszolt betűkészlet.

klicsko15.JPG

A világon több mint 250 millió gyereknek továbbra sem nyílik lehetősége, hogy alapvető oktatásban részesüljön. Az írástudatlanság nem csak a fejlődő világ problémája. Az Európai Unióban is minden ötödik gyerek gondokkal küzd az írás-olvasás terén.

klicsko13.JPG

A Klitschko vs. Illiteracy projekt a Klicsko testvérpár alapítványa, a Klitschko Brothers Foundation és a legnagyobb európai napilap, a német BILD (Axel Springer) által támogatott Ein Herz für Kinder mozgalom közös kezdeményezése, amellyel különböző oktatási programokat kívánnak támogatni. Ehhez készült el most egy egyedülálló betűkészlet, amelyet Vlagyimir Klicsko saját kezűleg, a saját fegyvereivel vitt fel a vászonra. Ő így harcol az írástudatlanság ellen.

A kampány videója:

 

Az analfabetizmus visszaszorítása nemcsak gazdasági, de társadalmi kérdés is, hiszen a lehető legjobb befektetés a társadalmi kirekesztés, az egyenlőtlenségek és szegénység felszámolására. Az írás-olvasás általánossá válása létfeltétele volt a modern ipari társadalmak kialakulásának, miként a globalizációnak is. Becslések szerint, ha a szegény országok gyermekei mind tudnának olvasni, a globális szegénység mértéke 12 százalékkal csökkenne.

klicsko2.JPG

klicsko8.JPGA Klicsko által vászonra bokszolt ábécé művészi betűit illetve a lentihez hasonló kézlenyomatokat a német ebay-en elárverezik (hétfő estig tart az árverés!), a digitális verziója pedig ingyenesen letölthető a Linotype oldaláról.

klicsko17.JPG

oktatás sport videó hírességek egyenjogúság aktivista

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.