Értelmet nyer a madártej kifejezés

Birdy-Juice3.jpg

Mi magyarok szóltunk. A dizájn válaszolt.

 

Birdy-Juice5.jpg

 

Ezt a kedves, multifunkcionális és ökobarát csomagolást Mats Ottdal (művésznevén Jeksel) norvég grafikus dizájnernek köszönhetjük, akit a tetrapak "téglák" ridegsége és (miután kiürültek) hasznontalansága arra ihletett, hogy életet leheljen beléjük.

Birdy-Juice6.jpg

A Birdy Juice koncepcióba ugyan eredetileg különböző ízű gyümölcsleveket képzelt a tervező, de szerintünk ha ma Magyarországon akadna egy belevaló tejüzem, akkor rögtön lecsapna erre a dizájnra és mondjuk felhasználná egy iskolatej kampányhoz...a dobozzal a gyerekek délután még játszhatnának is.

Birdy-Juice10.gifMIelőtt kilapítják, és a kukába dobják.

Birdy-Juice9.png

Birdy-Juice11.gif

A madártej kifejezés egyébként az ógörögből a latinon keresztül, tükörfordítással került a magyar szókincsbe. Az ókori hiperbola olyan finom ételt jelölt, amelyhez olyan ritkán lehet hozzájutni, hogy az szinte már csak az olyan nem létező étkekkel mérhető, mint a "madarak teje".

Birdy-Juice4.jpg

állatok ügyes csomagolás fenntarthatóság formatervezés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.