Orvvadász fejvadászok

poachtop.jpg

Ha Ön titokban kapna egy vadiúj telefont, amibe előre be van programozva egyetlen egy telefonszám... felhívná?

Fel. És éppen ez volt a dubaji FP7 kreatív ügynökség csináld-magad-fejvadász kampányának az alapgondolata. A kreatív csapat bővítéséhez kerestek embereket, ami a régióban nem könnyű feladat. A profi fejvadászok csillagászati összegeket kérnek a szolgáltatásukért, melynek során egy betöltetlen állásra a jelöltet nem hirdetés, hanem közvetlen keresés során választják ki.

A fejvadász cég direkt megkeresés és ajánlás útján jut el a legmegfelelőbb jelöltekhez, és kínálja fel nekik az álláslehetőséget. A legjobb szakemberek rendszerint nem állás nélküliek, váltáson akkor gondolkodnak csak el, ha megfelelő motivációt tud a fejvadász felmutatni. A munkaerő-közvetítés e magasabb szintű formáját gondolta újra az FP7.

Nyitott szemmel járva a szakmájukban nagyon is jól tudták, hogy kiket akarnak el- vagy átcsábítani, így az ő figyelmüket kellett felkelteniük. Ehhez viszont nekik is kreatívnak kellett lenniük. Ekkor jött a Poaching Phone, magyarul kb. az Orvvadász Telefon ötlete. 

poach1.jpg

A jelöltek személyére szabott üzleti kézikönyveket készítettek, amelyek belsejébe egy vadiúj telefont helyeztek el, benne az ügynökség kreatív igazgatójának az előre beprogramozott telefonszámával. A preparált kézikönyveket aztán egyszerű tucatpostának álcázva beszivárogtatták Dubai legmenőbb ügynökségeibe. Egy héten belül minden telefonról beérkezett a várva várt hívás, egy hónappal később pedig négy új taggal bővült a kreatív család.

Az ügynökség 1600 dollárt költött a speciális dizájnú könyvekre, a telefonokat pedig barter alapon ingyen kapták. Számításaik szerint így a fejvadászatra eredetileg tervezett összegnek 97%-át megspórolták. És a kreativitásuk rengeteg ingyen reklámhoz is juttatta őket...

Nézze meg a kampányt bemutató videót! Ha pedig további kreatív reklámfilmekre kíváncsi, kattintson ide!

 

reklám humor videó mobiltelefon

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.