Homoerotikus bélyegek

tfstamp3.jpg

A Tom of Finland művésznéven alkotó finn grafikus homoerotikus rajzai is bekerültek a finn posta őszi bélyegsorozatába.

tfstamp2.jpg

Az 1991-ben Los Angelesben elhunyt grafikusművész Touko Laaksonen nemzetközileg az egyik legismeretebb finn művész és ikonikus munkái olyan nagy hatással voltak a divat és a popkultúra világára, hogy a finn posta 2014. szeptemberben megjelenő bélyegsorozatába is bekerültek erős és magabiztos férfiakat ábrázoló homoerotikus rajzai. 

tfstamp1.jpg

A posta döntése egybecseng a melegjogok társadalmi támogatottságának érezhető növekedésével Finnországban, jóllehet az ország vezetése még nem tartozik az LMBTQ-barát kategóriába. A parlament jogi bizottsága éppen tavaly szavazta le a melegházasság legalizálását célzó törvényjavaslatot, és a legtöbb európai országhoz hasonlóan Finnország olyan jogi nemelfogadó (értsd: ha valaki hivatalosan meg akarja változtatni a szexuális nemét) procedúrával rendelkezik, amely kötelező pszichiátriai diagnózist és egészségügyi követelményeket szab – beleértve azokat a visszafordíthatatlan kezeléseket, amelyek sterilizációhoz vezetnek.

Ön szerint helyes, hogy egyes országokban sterilizációhoz kötik a nemváltoztatást?

férfiak erotika identitás hírességek egyenjogúság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.