Szétkaszabolt oroszlánt mentettek Kenyában

kenya.jpg

Masai Mara Rezervátum Kenya legismertebb és leglátogatottabb nemzeti parkja. Minden évben bivalyok hatalmas csoportja érkezik ide a tanzániai Serengeti Nemzei Park területéről. A milliós nagyságrendű csorda legelőt keresve vándorol, majd visszatér Tanzániába. Fontos időszakos élelemforrás ez az oroszlánoknak, de, mint ahogy a lenti történetből is kiderül, nem minden veszély nélküli.

A kenyai oroszlánpopuláció évente átlagosan száz példánnyal csökken 2002 óta, két évtizeden belül pedig eltűnhet az országból az 1970-es években még mintegy harminc ezer példányt számláló faj. Jelenlegi számuk körülbelül kétezer, így minden egyes oroszlán számít. Pláne, ha éppen még kicsinyei is vannak. Ezért is siettek az állatorvosok Siena, a nőstényoroszlán segítségére, aki egy balul elsült bivaly-vadászat közben életveszélyesen megsérült... Az emberek gyors és szakszerű segítsége nélkül sem ő, sem a kölykei nem élték volna túl a balesetet. (Figyelem, megrázó képek a videóban!) 

//Posztajánló: Nézze meg, hogyan segítik a zuluk a leopárdok túlélését!

videó állatok világjáró fenntarthatóság aktivista

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aztakurva. Nem mertem megnézni a videót, de a videó elindítása nélkül látható kép nagyon felkavart.
Szegénynek mekkora fájdalmai lehettek.
KB@AlexWolf:
Kb mint a megsebzett, de támadást túlélő (egy darabig) növényevőknek.