Cuki diktátorok

dictators.jpg

A diktátoroknak is volt (?) gyerekszobája. 

A diktátorokat cikizni mostanában menő. Persze nem akkor, ha az uralmuk alatt élünk, csak tisztes távolból. Nálunk is szerepelt már Putyin seggdugó formájában (18+) és nemrég bemutattuk a Riporterek Határok Nélkül fanyar fotósorozatát a középső ujjukat a sajtónak vidáman felmutató diktátorokról.

Chunlong Sun fotós és grafikus maga is egy olyan országban (Kína) él és dolgozik, ahol a népvezérség fogalma nem ismeretlen, a demokráciáé annál inkább. Ehhez képest merészen nyúlt hozzá a témához, és készítette el az alábbi humoros képeket, amelyeken hírhedt diktátorok esnek ki a szerepükből, és szorongatják plüssállatkáikat a tőlük megszokott véresen komoly, az emberekből félelemet kiváltó arckifejezéssel.

Saddam-Hussein.jpg

Mobutu-Sesé-Seko.jpg

Khadafi.jpg

 

Fidel-Castro.jpg

Hugo-Chavez.jpg

A művész egyébként hozott anyagból dolgozott. Először modellek segítségével elkészítette a pózokat, majd ügyes utómunkával lecserélte a fejüket a diktátorokéra. Amit nem értünk: miért próbált hasonmásokat találni, ha úgyis lefejezte őket?

makingof.jpg

fotó humor grafika hírességek tabu aktivista

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezek nem diktártorok, hanem amerika ellenségei, akiket nagyrészt megöltek illegális háborúkkal, vagy beavatkozásokkal.
Gyurcsány miért hiányzik?
Szerintem a hasonmásoknak az utófényelésnél lehet jelentősége. A hasonló arcszerkezet nagyban megkönnyíti ezt a lényegi lépést... valamint plusz érdekesség amivel nagyoban nő a képek érdekességfaktora. Szép munka.
szerintem az arányok miatt kellettek "hasonmások". ennyi erővel pixelenként megrajzolhatta volna az egészet. de ő azért igyekszik valamennyire fényképész maradni, már amennyire egyáltalán még van jelentése a szónak.
putyin, orbán, gyurcsány? hmm? nagyon hiányos.
@alfax: Nem diktátorok? Akkor élj alattuk, vazze!:-)
Hehe, és pont a muszlim kadhafinak jutott a malac! :))))

Na persze, Gyurcsány a diktátor!? Elég beteges gyurcsány-gyűlölet kell már egy ilyen véleményhez. Ismételjétek utánam: Gyurcsány LE-MON-DOTT!!! Ez nyilván jellemző egy "diktátorra".
@driopios:
Én nem Gyurcsányt kívánom fikázni, bár lenne miért, na de attól, hogy valaki lemond, még lehetett előtte diktátor. Lásd pl. Fidel Castro. Jó, előtte sok évtizedig uralkodott, lemondani meg öregen, betegen mondott le az öccse javára, de ettől még lemondott.