Szürreális porcelánrajzok

Matches -KATHARINE MORLING 3005.jpg

Katharine Morling munkáit úgy lehetne legjobban leírni, mint háromdimenziós rajzok, a kerámia médiumán keresztül prezentálva.

A brit művésznő 2003 óta készíti összetéveszthetetlen stílusában, a realitás elemeit fényképészeti pontossággal megjelenítő, fekete festékkel kontúrozott porcelántárgyait.

DSCF5496_05.jpg

A minket körülvevő tárgyakat szürreális történetek középpontjába helyezi, amelyekhez minden néző szabadon írhatja meg a maga narratíváját, miközben közöttük sétálgat. Beleshetünk egy bogárgyűjtő, vagy éppen egy varrónő életébe, de számos egyéb "vázlatrajz" is testet ölt és életre kel.

Rummage Gather, Collect KATHARINE MORLING_0002_15.jpg

"Ösztönösen dolgozom, az egyik darab átvezet a következőre, igyekszem nem lekorlátozni, hogy mit csinálok, vagy akár azt, hogy miért. Bíznom és hinnem kell benne, hogy tudok kommunikálni ezen a médiumon keresztül."

Az elkapott pillanatokban rögzített tárgyak életnagyságban készülnek, ami sokszor legalább akkora meglepetést okoz a kiállításokra ellátogatónak, mint a "valóságnál is valóbb" alkotások. Nézze meg őket a galériában!

grafika szobrászat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.