Okoskupakot a vizes palackra!

5.jpg

Az okoskupak óránként figyelmeztet: ideje hidratálni!

refreshcap1.jpg

Sokan a tevékenységükbe - játékba, tanulásba, munkába - feledkezve, kiváltképp a számítógép előtt ülve gyakran elfelejtenek inni, így szervezetük könnyen kiszáradhat. Ha fáradtságra, fejfájásra panaszkodik, vagy nehezére esik figyelni, jusson eszébe elsőként, vajon elegendő folyadékot ivott-e már. Ne várja meg, amíg a szervezete szomjúságot jelez, hanem módszeresen alakítsa ki vízivási szokásait.

Erre már mobiltelefon alkalmazásokat is kifejlesztettek, de tapasztalatunk szerint ezek inkább idegesítőek, mint hasznosak. A megoldás talán a Vittel és az Ogilvy & Mather által a konyhai "tojásfőző órák" mintájára kifejlesztett, egyszerűen a palackra tekerhető Refresh Cap lehet, amely óránként figyelmeztet arra, hogy húzzuk meg a vizes palackot. A kupakból felpattanó kis zászló jelzi, ha telelik az egy óra, és ideje "rátölteni".

cap.gif

Az időzítőt biztos nem felejtjük el beállítani, hiszen automatikusan felhúzzuk minden alkalommal, amikor visszazárjuk a palackot. Nekünk tetszik a koncepció, és irigyeljük a franciákat, ahol ezt mostanában dobják piacra. Egyelőre tesztelik a vásárlói reakciókat, és ha nem kap piros zászlót az ötlet, talán egyszer hozzánk is eljut. Mi nagyon örülnénk neki!

videó gasztro egészség innováció ügyes formatervezés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem aki "elfelejt" inni munka vagy egyéb tevékenység közben, és okoskupak kell neki, nehogy kiszáradjon, nos az egy életképtelen balfasz.