Szamárfüles bútorok

szamarfules_butorok-disrupt01.jpg

Mindenki találkozhatott már ilyen-olyan termékek csomagolásán a fólia eltávolítását segítő kis szamárfülekkel. Nicola Conti egy letisztult formavilágú, nagyon modern, a fa és a tükörsima fehér felületek játékos kombinálásával mégis melegséget sugárzó bútorsorozathoz gondolta újra a funkcionális szamárfüleket.

szamarfules_butorok-disrupt02.jpg

szamarfules_butorok-disrupt03.jpg

Az olasz dizájner a bútorokon lévő fogantyúkat helyettesítette a szamárfülekkel, amelyek ezúttal felirat nélkül hirdetik: "itt nyílik". A bútorokon mintha felcserélődött volna a korpusz és a front: a fehér panelek felpöndörített sarka alól fa bukkan elő, ez adja a szekrény oldalát, belső polcait, hátfalát.

szamarfules_butorok-disrupt04.jpg

szamarfules_butorok-disrupt05.jpg

Mivel ezek a bútorokon rejtve vannak, általában pont ezek készülnek a kevésbé "nemesnek tűnő" anyagból, és a front lesz hangsúlyosabb. Ebben a dizájnkoncepcióban a kettő felcserélésével pont az volt a célja a tervezőnek, hogy felfedezésre hívja a használót. Amolyan üzenet jelleget adott ezzel a dísznek is beillő fogantyúknak, hogy ami a front mögött van, az számít igazán. (Ellentétben a mai modern bútorokkal.)

szamarfules_butorok-disrupt07.jpg

A tervező a Slap koncepciót nem csak a nappalira, hanem a fürdőszoba bútorokra és kiegészítőkre is alkalmazta. Amennyire tetszik nekünk a koncepció a nappaliban, legalább annyira elgondolkodtunk a fürdőszobai változat valódi használhatóságán. Felvetődött bennünk, hogy például mennyire tesz jót a bútornak, ha a kézmosóból a víz befolyik a szamárfülekbe? És mi a célja a kádon elhelyezett fogantyúknak?

szamarfules_butorok-disrupt08.jpg

szamarfules_butorok-disrupt12.jpg

szamarfules_butorok-disrupt13.jpg

szamarfules_butorok-disrupt16.jpg

szamarfules_butorok-disrupt09.jpg

szamarfules_butorok-disrupt10.jpg

szamarfules_butorok-disrupt11.jpg

szamarfules_butorok-disrupt14.jpg

bútor csomagolás formatervezés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.