Madarat tolláról

featherstop.jpg

A toll, legyen bár egészen jellegtelen, szürke vagy harsogó, sokszínű, a madár ékessége. Rebecca Jewell most megfordítja ezt a bölcseletet: alkotásaiban a madár lesz a toll ékessége.

Rebecca Jewell egy évet töltött Új-Guíneában 1982-ben, ahol a helyi kultúra madártollból készített tárgyai megihlették. Látta, hogy milyen fontosak ezek a tárgyak az ottani embereknek, és hogy milyen gyönyörű fejdíszeket készítettek az őshonos madarak tollaiból.

feathers09.jpg

Miután befejezte anrtopológiai tanulmányait elkezdett madártollakra festeni. Kizárólag etikus forrásból származó tollakat használ, amelyekre aprólékos részletességgel festi meg a madarakat.

feathers04.jpg

Az általa megfestett madarak közül több veszélyeztett fajnak számít, így a művész szerint a tollfestészet leheletszerűsége ezeknek a fajoknak a bizonytalan jövőjére is felhívja a figyelmet.

Nézze meg őket a galériában!

festmény állatok aktivista

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.