Az erő legyen Veled

force5.jpg

Teo Park interaktív (tele)kinetikus installációját a jedi lovagok is irigykedve nézik.

A Csillagok Háborújából ismert jedi lovagok gondolataik segítségével önmagukat, más élőlényeket és élettelen tárgyakat lebegtetnek és mozgatnak az Erő birtokában. Csakúgy, mint a szöuli Teo Park médiaművész és VJ, aki "May the force be with you" (Az erő legyen veled) elnevezésű szoborinstallációjával telekinetikus játékra hívja a nézőket.

"Az erő bonyolult, összetett jelenség. Nehéz megérteni, cselekedeteink potenciális erejét". nyilatkozta a művész, miután maga is sokáig szenvedett az őt érő diszkriminációtól. (Honlapja kezdőoldalán is ez olvasható: ACTUALLY I AM NOT GAY). "Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a cselekedeteinek következményei, fizikai és pszichológiai hatásai vannak másokra. Ezt az üzenetet szeretném közvetíteni ezzel a projekttel a nézőknek a világ egyik legismertebb erejének, a gravitációnak a segítségével."

Bár a testek mozgatása fizikai érintkezés és az ismert fizikai hatások alkalmazása nélkül nem tartozik Teo Park különleges képességei közé, a modern technológia segítségével mégis egy egyszerű kézmozdulattal képes a víztükör dőlésének megváltoztatására.

Park erejét azért nem olyan nehéz megérteni. Az installáció egy megvilágított félig teli akváriumból (valójában ennek a képét látjuk magunk előtt a falon), az ezt mozgató szerkezetből, és a szerkezetet irányító "betanított" mozgásérzékelős szoftverből áll. Valahogy a lenti videón és lépeken látható módon.

// Ha érdekli a kinetikus művészet, ajánljuk további bejegyzéseinket a témában:
Kiterjesztett akusztikus valóság
Reszponzív fal design
Gigantikus kinetikus installáció versenyautópályákból
A világ első szelfiző épülethomlokzata

force3.jpg

force1.jpg

force2.jpg

interaktív szobrászat installáció

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.