CamGirls 18+

camgirls24.gif

A CamGirls erotikus művészeti projekt azt vizsgálja, miért tartjuk elfogadhatónak a meztelen művészi képeket és miért kapnak negatív kritikát a mai lányok által az Internetre posztolt szelfik.

camgirls13.jpg

A legtöbb mai fiatalhoz hasonlóan Vanessa Omoregie is szokott magáról szelfiket készíteni. Egy alkalommal észrevette, hogy az egyik szelfijén kísértetiesen hasonlóan pózól a Vénusz születése című Boticelli festmény nőalakjához. Összevágta a két képet, és az eredményt feltette az internetre. Kíváncsi volt a reakciókra, hogy mások is olyan érdekesnek találják-e ezt az újfajta képi világot: a reneszánsz világban a teremtés legcsodálatosabb lényeként méltatott nő káprázatos, "harapnivaló" mezítelen alakjának és a modern online térben leginkább túlszexualizált objektumként megjelenő hús-vér női testek kontrasztját. 

camgirls15.jpg

Ebből született meg a CamGirls projekt, amelynek részeként közösségi támogatással már számos reneszánsz festmény nőalakja kapott új, szelfi testet. Az ötletet támogató nők elkészítették a kedvenc festményeikhez a fotót, amelyekből Vanessa kollázst csinált.  "Néhány pózt kifejezetten nehéz volt reprodukálni a kamera előtt", nyilatkozta a fotós, aki a projekt segítségével azt próbálja megérteni: miért tartjuk elfogadhatónak a reneszánsz meztelen művészi képeket, és miért kapnak negatív visszhangot és cenzúrát a mai lányok által az Internetre posztolt "alávaló", "önimádó", "vulgáris" szelfik.

camgirls28.jpg

"Úgy gondolom, hogy manapság a női testről alkotott kép teljes egészében a média ellenőrzése alatt van. Amikor egy nő a kamerát magára irányítja, a társadalom "webringyónak" titulálja. Nem a meztelenség sokkolja az embereket, hanem hogy a nők a saját kezükbe veszik a virtuális és a valós női testkép ábrázolása felett az irányítást."

//Posztajánló: Pajzán bútorok 18+, Virágcenzúra 18+ és további bejegyzések erotika és nőkről nőknek témában

d_társadalom festmény társadalom erotika nők grafika virtuális tabu 18+ szelfi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@doggfather: szerintem nem rosszak, és a kérdés is szülhet érdekes magyarázatokat
mondjuk egy teljes magamutogatás szerintem sose lesz olyan erotikus, mint egy szépen visszafogott, sejtető kép
Ez nem vicces, nem művészi, hanem szar.
Igénytelen, hogy még csak nincs is jól összephotoshopolva.
Webringyók.

@Brendel Mátyás: Ez nem sz*r. Ez NAGYON SZ*R.
"Nem a meztelenség sokkolja az embereket, hanem hogy a nők a saját kezükbe veszik a virtuális és a valós női testkép ábrázolása felett az irányítást."

Hát persze, a média által sulykolt kéjtárgy-szerep felvállalásával ők hirtelen "kezükbe veszik az irányítást".

A feminizmus igazán tudomásul vehetné már, hogy döglött.
"Nem a meztelenség sokkolja az embereket, hanem hogy a nők a saját kezükbe veszik a virtuális és a valós női testkép ábrázolása felett az irányítást" - sikítok. Ennél nagyobb demagógiát nem lehetett volna elsütni a témában.

(Egyesek miért nyilatkozgatnak krumplihámozás vagy kapálás helyett, nem értem...)