Ajtónyitogató fecskék

fecskegif.gif

Probléma megoldva! Hihetetlen intelligenciáról és alkalmazkodókészségről tettek tanúságot ezek fecskék: maguktól rájöttek arra, hogyan működik az automata ajtó.

A fenti képen és az alábbi videón azt láthatjuk, amint a fecskék a mozgásérzékelő elé repülnek, majd (befelé menet) visszahúzódnak a nehéz acélajtószárnyak elől, hogy aztán be tudjanak "surranni" az épületben lévő fészkekhez. Ehhez képest kifelé már igazán egyszerű a dolguk!

videó tudomány természet interaktív állatok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az állatok sokkal többet tudnak , sokkal többre képesek, mint amit mi feltételezünk róluk. Ez nem mindig ösztönös, mert ami technika ma létezik, működik ők ezt is alkalmazzák, ami nem lehet ősi ösztön, mert akkor még nem létezett ,,technika".
Számtalan videó bizonyítja, amit csodálkozva nézünk.
Mielőtt még hasra esnétek. Kamu vagy rosszul van beállítva az ajtó érzékelője. Ilyen kis testű állatra nem szabadna, hogy reagáljon.
@kovi1970: Persze. Ha a földön közlekedik. De ha közel repül, bizony nagyobbnak látszik...