Bútorok az égből

A brit Fallen Furniture alapító testvérpárja, Harry és Ben Tucker leselejtezett polgári és katonai repülőgépek régmúlt dicsőségét állítja vissza: különleges hangulatú, egyedi kortárs bútorokká és dísztárgyakká alakítják őket.

Az egyes alkatrészeket, repülőgépdarabokat a mérnöki remekműveknek kijáró tisztelettel a legnagyobb gondossággal restaurálják, és gondolják újra. Az alapanyagként szolgáló repülőgépeket a világ minden tájáról szerzik be. Minden elkészült darab garantáltan egyedi, és a legapróbb részletekig kézzel kidolgozott. A testvérek kezei alól történelemmel átitatott kortárs asztalok, órák, lámpák és egyéb egyedi lakberendezési tárgyak kerülnek ki, amelyek garantáltan felkeltik a látogatók kíváncsiságát és a beszélgetések középpontjába kerülnek. A fenti képeken látható asztalt például egy A380-as Airbus vészkijáratából készítették, amelyet tükörsimára políroztak, és tömör diófakeretbe foglaltak. 

 

Bármit képesek bútorrá, dísztárggyá alakítani. Legújabb projektjük például egy Boeing 727-es hajtóműburkolatának átalakítása bárpulttá. Termékeiket egyaránt szánják kereskedelmi és lakossági használatra. Egy repülőgéptörzsből kivágott falióra vagy egy Boeing 777-es kerékből készülő "kis" üvegfedeles dohányzóasztal éppúgy mutatós dísze lehet egy repülőrajongó nappalijának, mint egy légitársaság vagy éppen tengerentúli utakra specializálódott utazási iroda ügyfélterének. Nemrégiben például a Ryanair is rendelt magának kettő asztalkát shannon-i irodájába.

Nézegessen éből pottyant bútorokat!

Fotók: Fallen Furniture
újrahasznosítás bútor interior

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.