Önnek ki a (betű)típusa?

Stunning-Typography-with-Human-Skin-by-JC-Debroize.jpg

Emberi arcokból készített betűtervsorozatot JC Febrioze, a Kerozen dizájn stúdió kreatív igazgatója.

A meglepően valósághű, újgroteszk betűkről visszaköszönő emberi arcvonások első ránézésre ijesztően ugyanakkor viccesen hatnak. A furán elhelyezett arcszőrzet, haj, és éhes szemek miatt kis szörnyecskékre hasonlítanak. De a kezdeti meglepetés (sokk?) után előtűnnek az apró, tökéletes részletek: a bőr pórusai és hibái, anyajegyek, a serkenő szőrzet, a ráncok a hajlatokban, a szempillák...és szerethetővé válnak a kis figurák.humanletter7.jpg

A hús-vér betűket először agyagból modellezték meg, majd a dizájner csapat tagjairól készült fényképeket Photoshop segítségével szerkesztették rá a betűk háromdimenziós képeire. A tervező szerint "senkinek nem okozott problémát, hogy kevésbé előnyös képet mutasson magáról. Sokat nevettünk a betűk elkészítése során."

humanletter3.jpg

Bár nem ajánljuk, hogy a gyerekeknek ezekkel a betűkkel tanítsuk az ABC-t, a "Human Type" betűkészlet zseniálisan eredeti a maga nemében. Nézze meg őket!

 Fotók: JC Febrioze
reklám emberek bizarr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.