Valamit el kell mondanom, avagy sorsfordító pillanatok arcokon

something_To_Tell_You.jpg

Miután Adrain Chesser fotós megtudta hogy HIV pozitív és AIDS-es, fizikai rosszullét jött rá amikor arra gondolt, hogyan fogja elmondani a családjának és barátainak a rossz hírt. Félt az elutasítástól és attól, hogy elveszíti szeretteit. Végül hűséges társához, a kamerához fordult.

Mindenkit egyesével megkért, hogy jöjjön el a műtermébe, hogy egy szimpla portrét készíthessen róla egy új projekthez. Semmi mást nem tudtak.

Amikor leültek a székbe, a kamera elé, Chesser szájából elhangzott a sokak számára rettegett, általában sorsfordító bejelentéseket megelőző mondat: "valamit el kell mondanom". Így készült el az I Have Something To Tell You portrésorozat.

13Steve_from_I_Have_Something_To_Tell_You.jpg

Mindenki másképp reagált, attól függően, milyen korábbi tapasztalataik voltak már hasonló helyzetekben, amikor valakinek a betegségével, esetleg halálhírével szembesültek. Legtöbbjük megdöbbent, sírt, volt aki csendesen magába fordult, de olyan is, aki látszólag megbékélt a tragikus bejelentéssel.

1.Juliann_from_I_Have_Something_To_Tell_Yo.jpg

14.Julie_from_I_Have_Something_To_Tell_You.jpg

Chesser szerint "ezek valószínűleg a legrosszabb képek", amelyek valaha a barátairól készültek, "de egyben a legszebbek is"

Önnek összeszorul a gyomra, ha valaki úgy kezdi a mondanivalóját, hogy "valamit el kell mondanom"?

További olvasásra ajánljuk a könnyek csodálatos világáról szóló posztunkat.

Nézze meg a többi képet is a galériában!

emberek egészség portré tabu fotóesszé

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.