A csigák lenyűgöző világa

macrosnails08.jpg

Mit sem törődve a körülöttük rohanó világgal és a rájuk leselkedő fotóssal, a csigák saját tempójukban élik lenyűgöző, izgalmaktól és szenvedélytől kicsit sem mentes életüket.

Egy ukrán fényképész, Vyacheslav Mishchenko bebizonyítja: gyönyörű és különleges életet élnek a csigák, akiknek apró világára legalább annyira jellemzőek a kalandok mint a meghitt, érzékeny pillanatok. 

macrosnails02.jpg

Képeiből elképesztő nyugalom és harmónia árad, pont mint Elisabeth Tova Bailey: The Sound of a Wild Snail Eating című könyvéből (ajánljuk mindenkinek!), ami arról szól, milyen tökéletes társa is lehet egy kis erdei csiga az embernek. A könyvből és a képekből a csigák életének "intim" pillanataiba nyerhetünk bepillantást - olyasmibe, amiről talán nem is gondolnánk, hogy létezik.

"Gyerekkoromban apám megtanított arra, hogyan gyűjtsek gombát a környékről, és közben mindig belebotlottunk mindenféle bogarakba és csigákba. Amikor elkezdtem fényképezni nem volt kérdés számomra, hogy megörökítem a csigák életének varázslatos jeleneteit", nyilatkozta a fotós Daily Mail-nek. "Az átlag ember annyi minden felett elsiklik. Közelebb kell mennünk a dolgokhoz, hogy ilyen pillanatokat átélhessünk." 

macrosnails01.jpg

A lenyűgöző színpompás képek arra kényszerítik a nézőt, hogy ő is lelassítson, elidőzzön egy kicsit a képek felett, és talán elgondolkodjon, minek is rohan annyira? A sorozat végére már-már irigyeljük a csigákat...micsoda izgalmak várnak rájuk ebben a minibirodalomban!

//Posztajánló: Lenyűgöző makrófelvételek pillangószárnyakról

fotó állatok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.