Futurisztikus hütte az Elbruszon

leap6.jpg

A kalandorok számára újabb motivációt jelenthet 2014-ben az Elbrusz meghódítására a nemrég megnyitott LEAPRus 3912 hotel. Eláruljuk, ez nem a házszám.  

leapnc4.JPG

Az Elbrusz a "Seven Summit" vagyis a hét kontinens hét legmagasabb csúcsának egyike, a földrajzi Európa legmagasabb pontja a Kaukázus hegységben. A hozzáférhetetlen helyekre kihelyezett, moduláris készházakra specializálódott olasz LEAPfactory különleges szállást épített a hegymászóknak a déli gleccseren, nem messze attól a ponttól, ahol a korábbi Priut 11 menedékház állt, amely 1998-ban teljesen leégett. A szálloda nevében található szám a szálloda tengerszint feletti magasságát jelöli.

leaprusmc5.JPG

Már azért érdemes lesz elindulni a csúcs meghódítására, hogy ebben a futurisztikus hüttében megpihenjen az ember. Ilyen lesz a kilátás:

leapnc3.JPG

Az öko-épületeket az orosz North Caucasus Mountain Club, egy turizmusért felelős cég megbízásából húzták fel, vagyis inkább emelték - helikopterekkel. Nézze meg hogyan! Nem akartuk elhinni, de tényleg az a pár ember legózta össze ezeket a hüttéket a magaslat peremén. A moduláris új értelmet nyert számunkra.

A LEAP egyébként mozaikszó: a Living Ecological Alpine Pod (Élő Ökológiai Alpesi Pod) rövidítése. Az épület ugyanis önfenntartó. Természetesen a legkorszerűbb anyagokkal hőszigetelték, energiaellátását napkollektorok adják, a tisztálkodáshoz szükséges vizet pedig a hó megolvasztásával állítják elő.

leapnc2.JPG

Saját éttermet és kávézót is üzemeltetnek a semmi közepén.

leaprus.JPG

A személyzet állandó lakóhelyiségein kívül 40 főt tudnak elszállásolni 12-18 fős, összkomfortos, padlófűtéses blokkokban, amelyeknek egyik oldalán találhatók a priccsszerű ágyak, a másik oldalon pedig a panorámaablakok.

leaprusdoor.JPG

leaprus2.jpg

Az árak főszeronban (május 1. - szeptember 14.) 75EURfő/éj, szezonon kívül 50EUR. Itt azért érdemes teljes panziós ellátásra is befizetni, ez plusz 25EUR. Érdekli? A legközelebbi nemzetközi reptér  210 kilométerre van. A szálloda honlapján azt ígérik, főszezonban hómacskával gratis felviszik a csomagokat, és van shuttle szolgáltatás is a lustább hegymászóknak. Van Facebook oldaluk is.

Ja, és ingyenes Wi-Fi is van a szálloda egész területén!

Nézze meg a galériánkat!

 

Fotók: Luca Gentilcore
sport extrém építészet világjáró fenntarthatóság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.