Elképzelt párok: Eva Longoria és Lara Fabian 18+

eva-longoria.jpg

Ez nem Photoshop.

Természetesnek vehető, hogy egyre több híres meleg áll ki a nyilvánosság elé és kampányol a közösségük jogaiért és elfogadásáért. Az már talán nem ennyire egyértelmű és így a kevésbé toleránsakat is gondolkodóba ejti, amikor mindezt heteroszexuális hírességek teszik. Nemrég beszálmoltunk Kate Moss-nak az orosz LMBTQ közösséget támogató performanszáról, most pedig egy francia kezdeményezésre szeretnénk felhívni a figyelmet.

A Les Couples Imaginaires (Elképzelt párok) sorozatban Olivier Ciappa francia fotós által olyan párok intim pillanataiba kapunk betekintést, mint Florent Manaudou és Frédérick Bousquet úszók (a képen lent), Julie Zenatti és Sofia Essaïdi énekesnők, Paco Leon és Agustin Galiana színészek, akik mind a meleg párok egynejogúságáért kampányolnak Franciaországban. Mindegyikőjük heteroszexuális.

ciappa1.jpg

Kamera elé állt Eva Longoria is. A világsztár és szexszimbólum színésznő a képeken Lara Fabian énekesnővel alkot képzeletbeli párt, akiknek a "hétköznapjait" Ciappa lencsevégre kapta.

ciappa01.jpg

A sorozat valódi párokat is bemutat, és pont ez a mondanivalója, éppen ezért ilyen erőteljesek ezek a képek, mert hús-vér emberekről szólnak, akiknek a kapcsolataik mély érzelmekre épülnek. Első ránézésre senki nem tudja megmondani, hogy a fotókon szereplő emberek közül kik alkotnak a valós életben is családot. Illetve kik alkotnának, ha lenne ehhez törvényes joguk. De nincs.

Erre próbálta felhívni a figyelmet a fotókiállítás, amelynek végén egy második kiállítás is nyílt az utcán a jogokhoz hasonlóan megnyírbált fotókból.

ciappa24.jpg

Franciaországban a becslések szerint mintegy 400.000 egynemű pár nevel gyermekeket különféle családi konfigurációban: örökbefogadás, korábbi heteroszexuális kapcsolatból származó gyermek, vagy pedig az egyre inkább terjedő in vitro megtermékenyítés vagy béranyaság útján.

ciappa9.jpg

Ezek a családok és gyerekek gyakorta diszkrimináció áldozatai. Nem csak a közösség, de a törvények is diszkriminálják őket, hiszen ezeknek a gyerekeknek például hivatalosan csak egy szülőjük lehet, és az öröklés kérdése sem tisztázott.

Lent a kampány részeként a „Liberté, Égalité, Fraternité” (magyarul: „Szabadság, egyenlőség, testvériség”) a Francia Köztársaságnak az alkotmány 2. pontjába foglalt nemzeti mottója előtt pózolnak Thomas Bouhail és Benoit Caranobe atléták, akik a sport szellemiségét hozzák fel ellenpéldának.

olympics.jpg

Az "univerzális" szerelemért kampányol Mélanie Laurent színésznő is, mondván, nem választhatjuk meg, kibe leszünk szerelmesek.

laurent.jpg

Nézze meg galériánkban a többi képet is Longoriáról és a többiekről! A fotós Facebook oldalán pedig még több képet és kampányt talál.

 

társadalom erotika identitás hírességek egyenjogúság aktivista 18+ fotóesszé

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.