Ez történik, ha magukra hagyod a pit bullokat

lynnterrytop.png

Végy kettő vagy több pit bullt, ültesd őket egy fülkés fénykép-automatába, és hagyd őket magukra. Cukisággal a pit bullok diszkriminációja és kihasználása ellen.

Lynn Terry amerikai fotósnak köszönhetjük ezeket a mókás jeleneteket, amelyeket egy fotókabin segítségével kapott lencsevégre (tudja, az a mára már kiveszőben lévő fülkés fénykép-automata, amit igazolványkép készítésére lehetett használni...). A sorozat megmentett pit bullokat mutat be más pit bullok és kutyafajták társaságában a Mutts n Stuff pit-bull-mentő szervezet kampányának részeként, melynek célja a kutyafajta társadalmi megítélésének javítása.

lynnterry4.jpg

A "harci kutyák" leginkább akkor kapnak nyilvánosságot, amikor védtelen, leginkább nyugdíjas- vagy gyermekkorú áldozataikról beszámol a sajtó. Pedig az amerikai pit bull terrier egy több mint száz éve kitenyésztett, gyermekszerető, hűséges és odaadó kutyafajta. Feltéve, ha jól bánnak vele. Tanulékony, figyelmes, szófogadó és mindent megtesz a gazdájáért. Az alapítvány oktatási és ismeretterjesztő tevékenységén keresztül azon fáradozik, hogy visszaállítsa az amerikai pit bull terrierek "jó hírét". 

lynnterry2.png

Minden jó tulajdonsága ellenére a pit bull helyzete napjainkban nem valami rózsás, olvasható a Háziállat.hu-n. Amerika egykori kedvence, legtiszteltebb nemzeti fajtája ma leginkább a vérengző mumus szerepkörét tölti be. Noha az állomány nagyobb része munka- és hobbikutyaként éli életét, az emberek többsége bestiának tartja a pit bullt. Mert amit az ember nem ismer, attól fél, és amitől fél, azt igyekszik elpusztítani. Innen a fajtát sújtó negatív diszkriminációs törvények és önkormányzati rendeletek többsége.

lynnterry3.jpg

Ennek okaként egy a hetvenes évek közepe óta rohamosan erősödő tendencia is megjelölhető. A pit bull kutyafajta ugyanis már akkor "tökéletes" választás volt azok számára, akik saját vélt erejük demonstrálása, vagy beteges feltűnési vágyuk kiélése céljából egy csupa izom kutyával kívántak mutatkozni illetve azért tartanak kutyát, hogy másokat megfélemlítsenek, terrorizáljanak vele. Az ilyen és hasonló embereknek köszönheti ez a csodás fajta a "vérengző kutya" cédulát. Talán ez a képsorozat is hozzájárul ennek a megváltoztatásához.

Önben vannak előítéletek a pit bull kinézetű kutyák iránt? Nézze meg ezt a videót, és gondolja újra! (A videó olyan képeket is tartalmaz bántalmazott pit bullokról, amelyet egyes olvasóink felzaklatónak találhatnak.)

 

lynnterry1.jpg

d_társadalom videó kutya társadalom állatok állatvédelem egyenjogúság aktivista

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mint szinte minden kutyafajtánál, a pitbulloknál is az a döntő, hogy hogyan nevelik.
Sok tahó harci kutyának tartja és neveli, ezért rossz a hírük.

Ha pitbullt látok, akkor a gazdáját nézem meg, és attól függ, hogy tartok-e a kutyától vagy sem.
A legjobb ,legcsodalatosabb kutyafajta.
A következőnek voltam szemtanúja a "legcsodálatosabb kutyafajtával":
Leszálltam a Móricz Zsigmond körtéren a 7-es buszról, közvetlenül előttem egy fiatal srác szállt le (fél méterre voltam tőle).
A buszmegállóban egy normális kinézetű srác pórázon vezette szájkosár nélküli pitbullját, aki teljesen nyugodt volt.
Ekkor minden előjel nélkül, egy töredékmásodperc alatt nekiugrott az előttem levő srác torkának, hogy átharapja azt.
A póráz kb 10 cm-el rövidebb volt annál, hogy elérjen a torkáig, ezért visszarántotta a kutyát, akinek így arasznyival a srác torka előtt csattantak össze a fogai.
Mindketten csak álltunk dermedten, nem tudtunk reagálni semmit, a gazdi meg elvitte a kutyulit.

Következtetés:
- nagytestű kutyát KIZÁRÓLAG szájkosárral, pórázzal szabad közterülete sétáltatni.
- a j. k. a.t mindenkinek, aki védi a harci kutyákat.
@Sieg: :) Remek! Igaz én tacsis vagyok:)
Jó képek. Gondolom lesz macskás sorozat is.